İzmirliler demokrasi nöbetini sürdürüyor

İzmirliler Konak Meydanı'ndaki demokrasi nöbetini sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
İzmirliler demokrasi nöbetini sürdürüyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren İzmirliler, Konak Meydanı'ndaki "Demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Konak Meydanı'nda 15 Temmuz'dan bu yana her akşam toplanan İzmirliler, bugün de darbeye karşı tepkisini gösterdi.

Toplumun her kesiminden ve her yaştan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla şarkılar ve marşlar eşliğinde birlik mesajı verdi, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

"Demokrasi nöbeti"nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmaları ve 15 Temmuz'daki darbe girişimi görüntüleri dev ekrana yansıtıldı.

"Vatana ihanet edenleri asla affetmeyin"

Konak Meydanı'ndaki topluluğa seslenen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunun artık bozulduğunu belirtti.

Denizli'de de insanların aynı ruh ve inançla nöbete devam ettiğini anlatan Zolan, "Ülkemizi paramparça etmek isteyenlere maşa olmaya razı oldular, yazıklar olsun onlara. Her şeyi affedebilirsiniz ama vatana ihanet edenleri asla affetmeyin. Ülke üzerinde oyun oynayanlar o FETÖ terör örgütünü maşa olarak kullandılar, onlar bir maşa ama esas mesele o maşayı tutan eli, vücudu inşallah bir gün paramparça edeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birlik çağrısına destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde birer konuşma yapmaları için AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye davet göndermesine vatandaşlardan da destek geldi.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin mitinge katılacaklarını açıklamalarından mutluluk duyduğunu aktaran Serap Eyce, "Birlik ve beraberlik için, çocuklarımızın geleceği için onlara daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek bırakabilmek için parti gözetmeksizin mutlaka el ele vermemiz gerekiyor. Hangi düşünceden hangi partiden olursak olalım hep beraber darbelere karşı, ülkemizin birlik beraberliğini bozmak isteyen kişilere karşı bir olmamız lazım, birlik olmamız lazım." dedi.

Murat Artuğ da Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin Yenikapı'da gerçekleştirilecek olan mitinge katılımlarının ülkenin birliği açısından doğru bir adım olduğunu ifade etti.

Murat Işıksoy ise mitingle Türkiye'nin dünyaya büyük bir güç gösterisi yapacağını vurgulayarak, "Tabi bunu demokrasi nöbetinden sonrada geliştirmeleri lazım, çünkü ülkemiz birçok gücün arasında sıkıştırılıyor, ülkemizi parçalamak için birçok devlet çabalıyor ama milli birlik açısından miting çok önemli inşallah bunun devamını getirirler." diye konuştu.

Alanda toplanan vatandaşlara Türk Kızılayı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ikramda bulunuldu.

Yorumlar