İstanbul'da IŞİD bağlantılı operasyon

İstanbul'da silah kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin operasyonda 16 tabanca, 7 pompalı tüfek ele geçirildi, IŞİD mensubu 6 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da IŞİD bağlantılı operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, bir şebekenin çok sayıda ruhsatsız silahı satarak haksız kazanç elde ettiğini ve terör örgütü IŞİD propagandası yaparak taraftar topladığını belirledi.

Gerekli teknik ve fiziki çalışmanın ardından, dün Bağcılar, Bahçelievler, Güngören ve Fatih'te 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 6 kişiyi gözaltına aldı.

Baskın yapılan Fatih'teki Şehremini Gençlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği'nde yapılan aramada, duvar içerisine yapılan gizli bir bölmede 16 tabanca, 7 pompalı tüfek, 21 yedek şarjör ve 110 mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan, aralarında dernek kurucularından M.İ'nin de olduğu bazı şüphelilerin, uyuşturucu, hırsızlık ve polise mukavemet suçlarından kayıtlarının olduğu öğrenildi. Ayrıca M.İ'nin "Ebuzer", A.Y'nin ise "Ebu Katade" kod ismiyle açtıkları sosyal medya hesaplarından terör örgütü IŞİD propagandası yaparak taraftar topladıkları öne sürüldü.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar