İstanbul ve Ankara'da HDP'ye Nevruz kutlamaları için izin verilmedi

İstanbul'dan sonra Ankara Valiliği de il genelinde 19-20-21 Mart tarihlerinde yürüyüş, gösteri ve mitinglerin yasaklandığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
İstanbul ve Ankara'da HDP'ye Nevruz kutlamaları için izin verilmedi

Son Haberler Logo

Nevruz kutlamalarının sokak çatışmalarına dönüşeceği endişesiyle alınan önlemler genişliyor. İstanbul, Hakkari, Bingöl, Şanlıurfa ve Mardin'den sonra Ankara'da da Nevruz kutlamalarına izin verilmeyeceği açıklandı. 

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, 19-20-21 Mart'ta nevruz kutlamaları adı altında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşlerine izin verilmeyeceği kaydedildi.

İSTANBUL'DA DA NEVRUZ YASAK

İstanbul Valiliği, HDP'nin İstanbul Bakırköy'de düzenlemeyi planladığı Nevruz kutlaması için izin vermedi. 

Konuyla ilgili HDP'den yapılan açıklamada, İstanbul Valiliği'ne yapılan izin başvurusunun olumsuz cevaplandığı belirtildi. 

HDP'den yapılan açıklamada, "Nevruz etkinliği ile ilgili basın toplantısı düzenlemiştik. 20 Mart pazar günü saat 11.00'de Bakırköy Pazar alanında Nevruz'u gerçekleştireceğimizi duyurmuştuk. Valilik ne 20'sinde, ne de 21'inde Nevruz'a izin vermeyeceğini duyurdu.

"PROVOKATİF OLAYLAR MEYDANA GELEBİLİR"

Valilik'ten yapılan açıklamada 'Talebiniz ülkemiz ve bölgemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında preovakatif olaylar meydana gelebileceği, kutlamalara katılanlar dahil 5442 il idaresi kanununa göre uygun görülmemiş, yasaklanmıştır. İmza Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı' denildi" denildi.

DÖRT ŞEHİRDE NEVRUZ ÖNLEMLERİ

Öte yandan, Hakkari, Şanlıurfa, Mardin ve Bingöl valilikleri de Nevruz önlemleri aldı. Önlemler kapsamında belli gün ve saatlerin dışında etkinlikler yasaklandı. 

 

Yorumlar