İstanbul Pendik'te rehine krizi

Pendik'te bir bankayı soyan şahıs, polise yakalanacağını anlayınca bir caminin tuvaletine girip bir kişiyi rehin aldı. Soyguncu daha sonra polis tarafından etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Pendik'te rehine krizi

İstanbul Pendik'te bir bankayı soyarak kaçmaya çalışan E.K. (23) etkisiz hale getirilerek yakalandı.

Fevzi Çakmak Mahallesi Tevfik İleri Caddesi üzerindeki bir bankaya uzun namlulu silahla giren şahıs görevlilerden yaklaşık 40 bin lira alarak kaçmaya başladı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri şahsı yakalamak üzere takibe başladı

Arka sokaklara doğru kaçmaya başlayan şahıs yakalanacağı korkusuyla İnönü Caddesi Anibal Sokak'ta bulunan bir caminin şadırvanına saklandı. Burada bir kişiyi de rehin alan kişyi yakalamak için operasyon başlatıldı.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yerine ambulans Çok sayıda polis ekibi, müzakereci ve özel harekat ekipleri sevk edilirken kapıyı içeriden kilitleyen E.K. ikna edilmeye çalışıldı.

Bu sırada rehin alınan M.B. soyguncu E.K.'yı bir anlık boşluğundan yararlanarak itti. Kafasını kapıya çarparak Yaralanan E.K. içeri giren polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Kafasından yaralanan E.K. ilk önce tedavisi yapılmak üzere ambulansla hastaneye sevk edilirken, M.B de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde ve soygunun gerçekleştiği bankada çalışma yaptı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar