İstanbul merkezli terör örgütü operasyonu

Sultangazi ilçesinde bir kişinin öldürülmesi olayına karıştıkları ve örgüt adına gasp yaptıkları iddia edilen terör örgütü MKP üyesi biri kadın 2 kişi, Eskişehir'de gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul merkezli terör örgütü operasyonu

İstanbul Sultangazi'de bir kişinin öldürülmesi olayına karıştıkları ve örgüt adına gasp yaptıkları iddia edilen terör örgütü Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi biri kadın 2 kişi, Eskişehir'de yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde terör örgütü MKP üyesi oldukları öne sürülen Umut Can A. (23) ile Ceren Ü'nün (26), Eskibağlar Mahallesi Tutanlı Sokak'ta oturdukları eve operasyon düzenledi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencisi oldukları bildirilen Umut Can A. ve Ceren Ü, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken, söz konusu evde arama yapıldı.

Her iki şüpheli Yunus Emre Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Zanlıların buradaki ilk ifadelerinin ardından soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderilecekleri öğrenildi.

Yorumlar