İstanbul, Hakkari ve Mersin'de PKK'ya operasyon

İstanbul Başakşehir'de sokak gösterilerine hazırlanan PKK mensuplarına operasyon düzenlendi. Mersin Tarsus'ta da benzer operasyonda onlarca kişi gözaltına alındı. Hakkari Çukurca'da 8 HDP'li yönetici gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul, Hakkari ve Mersin'de PKK'ya operasyon

İstanbul, Hakkari ve Mersin'de bugün eş zamanlı olarak PKK'nnı şehir yapılanmalarına yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda onlarca kişi gözatına alındı.

İstanbul Polisi, Başakşehir’de sokakları karıştırmaya hazırlanan PKK/YDG-H’ye “helikopter destekli” baskın düzenledi.

Operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne (İEM) bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ( TEM) ekipleri, gerçekleştirdi.

İstihbarat birimlerinden alınan bilgşyi değerlendiren TEM Şube, önceki günlerde Başakşehir'de düzenlenen sokak gösterilerine katılarak, güvenlik kuvvetlerine, araçlara, işyerlerine ve vatandaşlara "molotof" olarak bilinen "sıvı bomba" atan, maskeli teröristleri bir bir tespit etti.

Bugün şafak vakti, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Havacılık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler desteğinde harekete geçen TEM Özel Tim, önceden belirlenen 10 hedef adrese "eş zamanlı" baskın düzenledi. Hücrelerde bulunan 6 militan yatağından kalkmaya fırsat bulamadan gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aranalarda "suç unsuru" çok sayıda malzemeye el konuldu. Bölücüler, Vatan Caddesi'ndeki TEM Şube'de sorguya alındı.

TARSUS'TA OPERASYON

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde terör örgütü lehine sokak eylemlerinin yapıldığı mahallerde yapılan operasyonlarda 42 kişiyi gözaltına aldı.
  
Terörle Mücadele ekipleri, Tarsus İlçesi'nde PKK terör örgütünün gençlik yapılanması tarafından gerçekleştirilen sokak olayları ve sokak eylemlerine yönelik Fahrettinpaşa, Şahin, Barbaros ve Girne mahallerinde sabaha karşı eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Çok sayıda zırhlı araç ve Çevik Kuvvet polisinin de destek verdiği operasyonda, sokak eylemlerini organize edenlerinde aralarında bulunduğu 42 kişiyi gözaltına alındığı.

Gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, soruşturma sürdürülüyor.

ÇUKURCA'DA GÖZALTILAR

Çukurca'daki terör operasyonunda aralarında HDP ve DBP ilçe eş başkanlarının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Çukurca'daki terör operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince ilçe merkezindeki bazı adreslerde arama yapıldı. Aralarında HDP İlçe Eş Başkanı Halime Şimşek ve DBP İlçe Eş Başkanı Garibe Çetin'in de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler ifadelerinin alınması için İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak : Ajanslar

Yorumlar