İstanbul'da iki örgüte eş zamanlı operasyon

Terör örgütleri DHKP-C ve DAEŞ'ya yönelik helikopter destekli iki ayrı operasyon düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da iki örgüte eş zamanlı operasyon
İstanbul'da bu sabah erken saatlerde DHKP-C ve DAEŞ'e yönelik helikopter destekli iki ayrı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinden geçirilmek üzere hastanelere götürüldü. Operasyonlarda 10'a yakın adreste arama yapıldı. Arama yapılan adreslerde bulunan şüpheli eşyalara da el kondu. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Mayıs'ta yaşanabilecek olumsuzluklara karşı terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde tespit edilen 10'a yakın adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Çevik kuvvet ekiplerince alınan geniş güvenlik önlemleri altında gelinen adreslere, özel harekat polislerinin öncülüğünde girildi. Operasyon sırasında polis helikopteri bölgede uçarak koordinasyonu sağladı.



Operasyonda bazı şüpheliler gözaltına alınırken, şüphelilerin ev ve gösterdikleri yerlerde aramalar yapıldı. Aramalar sırasında bir adet el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirildiği bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından DAEŞ terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen şüphelilerin yakalanması için düzenlenen operasyonda ise Bayrampaşa ve Çatalca'da tespit edilen 6 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

GÖZALTINA ALINANLAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul'da terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü DHKP-C'ye yönelik Sarıyer'de düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüphelinin Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolü yapıldı.



Operasyon kapsamında yapılan detaylı aramalarda kullanıma hazır halde bir kutuya yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının (EYP) yanı sıra EYP yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış çok sayıda malzeme ile 1 adet tabanca, bu silaha ait çok sayıda mermi ve örgütsel dokümana el konulduğu bildirildi.

Terör örgütü DAEŞ'e yönelik Çatalca ve Bayrampaşa'da düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli de sağlık kontrolünden geçirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Operasyonlar kapsamındaki çalışmaların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Yorumlar