İnsan uzvu arıyorlar

Diyarbakır Sarıkamış Mahallesi'nde meydana gelen patlamanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
İnsan uzvu arıyorlar
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, dün gece Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü bir araç infilak etti. Kentin birçok ilçesinden de hissedilen patlamada, 4 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 22 kişi yaralandı.



Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi
Hastanesine kaldırıldı. Hastane önünde endişeli bekleyişini sürdüren bazı yaralıların yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü.



Patlamanın etkisi ile olay yerinde büyük bir çukur oluştu, bazı araçlar ile çevredeki çok sayıda ev hasar gördü. Bölgede AFAD ve UMKE ekiplerinin çalışması sürüyor. Patlama ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.



Sarıkamış Mahallesi'nde meydana gelen patlamanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Patlama sonucu olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde 4 metre derinliğinde çukur oluştu, çok sayıda evin yanı sıra bazı araçlarda da hasar oluştu.



Araç parçalarının onlarca metre öteye saçıldığı görüldü. Gece saatlerinden bu yana patlamanın yaşandığı bölge ve çevresinde inceleme yapan jandarma ekipleri, çalışmalarını tamamladı. Delilleri toplayan ekipler bölgeden ayrıldı. Köyde hasar tespit çalışması ise sürüyor.

Vatandaşlar, patlamanın çevre köylerin yanı sıra kent merkezi ve bazı ilçelerden de hissedildiğini bildirdi.



KÖYLÜLER İLE TERÖRİSTLER ARASINDA KOVALAMACA

Köylüler, sabah saatlerinden itibaren patlamanın gerçekleştiği nokta ve çevresinde bazı vücut uzuvlarını toplayıp yetkililere teslim ederken, bazı yakınlarından da haber alamadıklarını ve bunların sayılarının yaklaşık 15 olduğunu Jandarmaya bildirdiler. Resmi kaynaklara göre, şimdiye kadar vücut bütünlüğü bozulmamış 4 ceset bulunurken, olayda 23 kişinin de yaralandığı belirtildi. Köydeki incelemeler ve çalışmalar sürerken, köyde dün geceden beri elektrik enerjisi verilemiyor.

KÖYLÜLER TAKİP EDİYORDU VE PATLAMADAN ÖNCE ÇATIŞMA ÇIKTI

Köylülerin iddiasına göre, bomba yüklü kamyon patlamanın gerçekleştiği Dürümlü mezrasına gitmeden önce Danışlı Köyü'nde bir kaç kez dolaşınca, köylülerin dikkatini çekti. Köylüler durdurdukları kamyondaki kişiyle tartışınca, araçta bulunan kişi yolunu kaybettiğini söyledi. Buna ikna olmayan köylülerin ısrarı üzerine kamyondaki kişinin köylülere silah çekerek tehdit ettiği iddia edildi.

Daha sonra köylülerin söz konusu kamyonu takibe aldıkları, bu sırada silah sesleri geldiği ve ardından Dürümlü mezrasına 150 metre kalarak büyük bir patlamanın olduğu iddia edildi.

Yorumlar