İki turist için 50 esnaf birbirine girdi

Bodrum'da iki turist için 50 kişinin dahil olduğu kavga yaşandı

Google Haberlere Abone ol
İki turist için 50 esnaf birbirine girdi
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde alışveriş yapan turistleri kendi mağazalarına çekmek isteyen çalışanlar arasında çıkan tartışma, yakınları da katılınca taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Yaklaşık 50 kişinin birbirine girdiği kavgada 14 kişi yaralandı, 25 kişi gözaltına alındı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Bodrum İlçesi Ayaz Caddesi’nde meydana geldi. Alışverişyapan iki turisti kendi işyerlerine çekmek isteyen iki giyim mağazasının çalışanları arasında tartışma çıktı. Tartışma, çalışanların yakınları da katılınca kavgaya dönüştü.

Yaklaşık 50 kişi, taş ve sopalarla birbirine girdi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgaya, kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri müdahale etti. Kalabalığa biber gazı sıkan, havaya ateş açan polis ekipleri, güçlükle kavgayı sonlandırdı. Gazdan etkilenen ve kanlar içinde kalanlara ilk müdahaleyi yine polis ekipleri yaptı. Yaralanan 14 kişi, ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi ile bazı özel hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.  

Olayla ilgili olarak 25 kişiyi gözaltına alan polis, olayların daha fazla büyüyemesi için caddede güvenlik önlemi aldı.

Kaldırımlarda giyim ve aksesuar eşyası satan mağaza sahiplerinin akraba olduklarını ve bir süredir gerginlik yaşandığını belirten bölge esnafından 43 yaşındaki Sabit Demir, "Bu veya buna benzer kavgaların çıkacağı belliydi. Üstelik bunlar akraba, kavgakaldırımda yürüyen iki turistin kendi dükkanlarına çekmeye çalışan dükkan personeli nedeni ile çıktı. Yani iki turisti dükkana çekip satış yapmaktan çıkan bir kavga" dedi.

Yorumlar