İHH'dan yetimler için hatıra ormanı

Gaziantep'te 120 dönümlük arazide oluşturulacak "İHH Yetim Hatıra Ormanı" için ilk fidanlar, yetimlerin elinden toprakla buluştu

Google Haberlere Abone ol
İHH'dan yetimler için hatıra ormanı

İHH İnsani Yardım Vakfınca Gaziantep'te kurulacak "İHH Yetim Hatıra Ormanı"nda ilk fidanlar toprakla buluştu.

Şehitkamil ilçesi organize sanayi bölgesi yakınlarındaki 120 dönümlük alanda oluşturulacak ormana fidanların dikilmesi için tören düzenledi.

Vakfın şube başkanı Mehmet Emin Arslan, törendeki konuşmasında, yeryüzünün imarı konusunda insanoğlunun çok büyük çabalar sarf etmesine rağmen asıl üzerinde durulması gereken neslin ıslahı konusunun ihmal edildiğini belirtti.

İhmal edilen neslin yapılan diğer çalışmaları da imha edebildiğini aktaran Arslan, "Bunun en güzel örneğini Gezi Parkı eylemlerinde gördük. İhmal ettiğimiz gençlerimiz, insanlarımız, o güzelim caddeleri, sokakları maalesef yakıp yıktılar. O yüzden bizler de neslin ıslahı konusunda bir kanadı kırık olan yetim çocukların hayata tutunmaları noktasında çalışmalar yapıyoruz." dedi.

 

Vali Vekili Hüseyin Yılmaz ise iklim değişikliği, çölleşme ve benzeri konular nedeniyle doğal hayatın tehdit altında olduğuna işaret ederek geleceğe daha güvenli bakabilmek adına orman arazilerinin geliştirilmesi gerektiğini bildirdi. Yılmaz, hatıra ormanının oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaklaşık 3 bin yetim çocuğun fidan diktiği törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile kent protokolü katıldı.

Yorumlar