İdil'deki çatışmada iki asker şehit

Şırnak'ın İdil ilçesinde çıkan çatışmalarda yaralanan beş askerden ikisi şehit oldu

Google Haberlere Abone ol
İdil'deki çatışmada iki asker şehit

Şırnak’ın İdil ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 polis şehit oldu. 

Sokağa çıkma yasağının 16 Şubat’tan bu yana devam ettiği İdil’de operasyonlar sürüyor. İlçenin Turgut Özal Mahallesi’nde sürdürülen operasyon sırasında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 5 özel harekat polisi yaralardı. Ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan 2’si burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. 3 yaralının tedavisi ise sürüyor.
İlçede, çatışmalar devam ediyor. 

ÜÇ KESKİN NİŞANCI SİLAHI ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar sırasında dün ölü ele geçirilen 2'si kadın 16 PKK'lının üzerinde ve bulundukları bölgelerde 3 keskin nişancı tüfeği kanas ile birlikte çok sayıda patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, silahlar, mermiler ele geçirildi. Öldürülen PKK'lılar arasında keskin nişancıların da bulunduğu belirtildi. Turgut Özal Mahallesi'nde sürdürülen operasyonda PKK'lıların daha önce kullandığı Bener Cordan İlkokulu'nda yapılan aramada çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Güvenlik güçleri operasyonları tamamladığı Yeni Mahalle de patlayıcı tuzaklı barikatları etkisiz hale getirmeyi sürdürürken, sık sık patlama sesleri duyuluyor. İlçede ev aramaları da devam ederken, Alanya Caddesi üzerinde bulunan İdil Belediye binasında da büyük hasar geldi. Binaya Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Yorumlar