Hücre evindeki PKK'lılar canlı bomba çıktı

Bolu'da sabaha karşı düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 2 teröristin 'canlı bomba' veya bombalı saldırı eylemine hazırlandığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Hücre evindeki PKK'lılar canlı bomba çıktı

 

 

Bolu'daki Hücre evi operasyonunda ölü ele geçirilen 2 teröristin ’canlı bomba’ oldukları ortaya çıktı. Bölücü terör örgütü PKK üyesi 2 teröristin, 1 hafta önce Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde eğitim gören G.Ö. ve M.E. adlı öğrencilerin kaldığı Paşaköy Mahallesi’ndeki eve gelerek eylem için hazırlık yaptıkları öğrenildi.

Teröristlerin ’canlı bomba’ eylemi yapacakları bilgisine ulaşılmasının ardından operasyon düğmesine basıldığı belirtildi. Operasyonda öldürülen teröristlerin, evde bulunan A4 ve C4 tipi patlayıcılarla eylem hazırlığını yaptıkları tespit edildi.

Üzerlerinden sahte kimlik çıkan teröristlerin gerçek kimliklerinin saptanması çalışmaları sürerken, söz konusu evde kirada oturan üniversiteliler G.Ö. ve M.E.’nin polisteki sorgusu sürüyor.

BOLU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bolu Valisi Aydın Baruş, 2 teröristin ölü ele geçirildiği hücre evinde 2 kilogram A4, 3 kilogram C4 tipi patlayıcı ele geçirildiğini, 2 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Valilik binasında operasyonla ilgili açıklama yapan Baruş, güvenlik güçlerince canlı bomba ve bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilebilecek eylemlerin engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Paşaköy Mahallesi’nde apartman dairesinde kaldığı tespit edilen bölücü terör örgütü üyelerine yönelik operasyonda 2 bölücü terör örgütü üyesinin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi. Vali Baruş, şöyle konuştu:

"Terör örgütü üyelerinin kaldığı yerde yapılan aramada, 2 kalaşnikof uzun namlulu silah, 2 tabanca, 2 el bombası, 2 kilogram civarında A4 tipi patlayıcı, 3 kilogram civarında C4 tipi patlayıcı ele geçirilmiştir. Ayrıca bölücü terör örgütü üyelerine yardım ve yataklı yaptığı düşünülen 2 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon sırasında bir polis memuru hafif yaralanmış ve Köroğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi edilmiş olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır."

Vali Baruş, ölü ele geçirilen terör örgütü üyelerinin kimlik tespiti çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Tüm güvenlik güçlerinin Bolu halkının huzurunu korumak için gece gündüz 24 saat esasına göre çalıştığını ifade eden Vali Baruş, "Bolu halkımız rahat olsun. Biz huzurlu bir kent olarak Bolu’nun huzurunu hiçbir şeye feda edemeyiz. Bu yönde de tüm çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımızdan günlük yaşantılarına rahat bir şekilde devam etmelerini istirham ediyorum" dedi.

Yorumlar