Hani'de bombalı saldırı: 1 şehit, 27 yaralı

Hani ilçesinde Jandarma Komutanlığı'na yakın yerde patlatılan bomba yüklü araç nedeniyle 1 asker şehit olurken; aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Hani'de bombalı saldırı: 1 şehit, 27 yaralı

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle düzenlediği saldırıda ilk bilgilere göre, 1 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 27 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde PKK'lılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre PKK'lı teröristler bu gece bomba yüklü tankeri İlçe Jandarma Komutanlığı önünde infilak ettirdi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda hasar meydana gelirken, yaralananlar oldu. Bombalı saldırının ardından ilçede PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

İlçeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Çatışma nedeniyle ekipler bir süre ilçeye ulaşamazken, yaralılar Hani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Saldırıda Jandarma Komutanlığı ile bitişiğinde bulunan lojmanlarında da büyük hasar meydana gelirken, olayda askerlerin yanı sıra sivillerinde yaralandığı öğrenildi. İlçe Jandarma Komutanlığı yakınında bulunan deprem konutlarının da patlamadan büyük oranda hasar gördüğü, burada oturan vatandaşların da yaralandığı belirtildi.
İlçede çatışmalar devam ediyor.

 

10'U AĞIR 30 YARALI

Habertürk Muhabiri Veysi İpek'in anlattığına göre ise, patlama çevre ilçelerden duyuldu.

İpek'in anlattığına göre, ilçe Jandarma Komutanlığı'na yakın bir noktaya park edilen bomba yüklü araç uzaktan kumandayla patlatıldı.

Patlamada 10'u ağır en 30 asker yaralandı.

Patlamanın meydana geldiği alanın sivil yerleşim yerlerine de yakın olması nedeniyle çok sayıda sivil vatandaş da yaralandı.

 

Yorumlar