Hakim ve savcılara saldırı planı deşifre oldu

Diyarbakır Silvan'da düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lı bir teröristin üzerinden Derik ilçesindeki yargı mensuplarına saldırı planı çıktı

Google Haberlere Abone ol
Hakim ve savcılara saldırı planı deşifre oldu
PKK'nın Mardin'in Derik ilçesindeki yargı mensuplarına yönelik saldırı planı deşifre oldu. Diyarbakır Silvan’da 14 Nisan’da ölü ele geçirilen bir teröristin cebinden Derik Adliyesi’ne ait krokiler çıktı. Adliyedeki 5 hâkim ve savcıya yönelik eylem hazırlığında olduğu belirlenen PKK’lıların keşif raporunda, görevlilerin adliyeye gidiş gelişlerde kullandıkları güzergâh ve çalıştıkları ofislerin kaydedilmesi dikkat çekti.

Derik'te adliye ve tapu dairesinin girişleri yan yana bulunuyor. Tapu dairesinde insan sirkülasyonu daha çok olduğu için, herhangi bir militanın eylem için binaya girmesi halinde tespit edilmesi çok güç. Hakim ve savcıların can güvenliği açısından tapu dairesinin İlçe Milli Eğitim Binası'na taşınması öngörülüyor. 

Örgütün bu girişimi, akıllara İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği saldırıyı getirdi.

Yorumlar