Gümüşhane, Giresun, Bayburt ve Artvin'de 'demokrasi nöbeti'

Gümüşhane, Giresun, Bayburt ve Artvin'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Gümüşhane, Giresun, Bayburt ve Artvin'de 'demokrasi nöbeti'
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Gümüşhane, Giresun, Bayburt ve Artvin'de protesto edildi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Gümüşhane'de başlatılan demokrasi nöbeti kapsamında "Vatan Sağolsun" etkinliği düzenlendi.

Atatürk Caddesi'nde düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur'an tilaveti ve duaların ardından ses sanatçısı Orhan Kılıç, kahramanlık türküleri seslendirdi.

Çimen, burada yaptığı konuşmada İstanbul Yenikapı'da yapılacak olan programa Gümüşhane'den her grubun ortaklaşa katılacağını belirtti.

Gümüşhane Belediye Meclisi olarak Zafer Meydanının adınının "15 Temmuz Zafer Meydanı" olması yönünde karar aldıklarını ifade eden Çimen, "Bağlarbaşı Mahallesinde yapacak olduğumuz parkın ismini de 15 Temmuz Şehitleri Parkı vereceğiz" dedi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı demokrasiye sahip çıkma davetinden sonra herkesin ayakta olduğunu ve ayakta kalmaya devam edeceklerini söyledi.

Artvin

Artvin'de Türk bayraklarıyla valilik önünde demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için toplanan vatandaşlar için Karadeniz Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Derneği konser verdi. Daha sonra 86 yaşındaki Şevki Özdemir, "Bayrak" şiirini okudu.

Demokrasi nöbetine Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Giresun

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Giresun'da vatandaşların Atatürk Meydanı'nda Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Sivil toplum kuruluşları ise meydanda kurdukları çadırlarda nöbete destek verirken alandaki vatandaşlara gönüllü kuruluşlar tarafından çay ve yiyecek ikram ediliyor.

Bayburt

Bayburt'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. Cumhuriyet Caddesi Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk bayrakları ve Fetullahçı Terör Örgütü'ne tepki yazıları içeren pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.

Yorumlar