Giresun'da bir terörist öldürüldü

Giresun'da dün gece Erzincan üzerinden sızıntı yapmaya çalıştıkları belirlenen teröristlerden biri öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Giresun'da bir terörist öldürüldü
Giresun Valisi Hasan Karahan, Şebinkarahisar ilçesinde bir teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Karahan, Şebinkarahisar Hükümet Konağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeye Erzincan üzerinden intikal etme gayretinde olan bir grubun tespit edildiğini söyledi.

Bunların hareketlerinin takip edildiğini belirten Karahan, şöyle konuştu:
"Dün gece temas sağlandı, bir terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar devam ediyor, bölgede tüm ekiplerimizi, imkanlarımızı seferber ettik. Bölge komutanımız, jandarma komutanımız, emniyet müdürümüz ve biz, olayın takipçisi olarak olay yerine geldik. İnşallah diğerlerini de etkisiz hale getirmek için çabalarımız devam ediyor. Şu aşama bu kadar söyleyebileceklerimiz."

Karahan, bir gazetecinin, bölgedeki güvenlik önlemlerinde artış olup olmayacağı yönündeki sorusuna, "Bölgede güvenlik tedbirimiz var zaten ama bu grupların takibi anlamında özel bir gayretimiz var." yanıtını verdi.

Halkı dikkatli olmaları konusunda uyaran Karahan, terör şüphesiyle değerlendirilebilecek bir bilgi varsa en kısa zamanda güvenlik birimlerine intikal ettirilmesini istedi. Karahan, "Burada önemli olan haberin erken intikal ettirilmesi, erken müdahale edebilmemiz. Bu konuda bölge halkı zaten duyarlı, dikkatli, aynı şekilde devamını istiyoruz, arzu ediyoruz." diye konuştu.

Yorumlar