Gaziantep ve Kahraman'da halk meydanlarda

Gaziantep'te muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde demokrasi nöbetinin tutulduğu meydana geldi

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep ve Kahraman'da halk meydanlarda
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te FETÖ'nün darbe girişimine karşı tutulan demokrasi nöbetine muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde katıldı.

Kentin farklı noktalarından Demokrasi Meydanı'na gelen binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütünü ve darbe girişimini protesto etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan muhtarlar, ellerinde bayraklarla Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde meydana yürüyerek, "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Eski bakan Hasan Celal Güzel, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün hainler çetesi olduğunu ve Müslüman Türk milletinin ve İslam'ın yıkılması için darbe teşebbüsünde bulunduğunu söyledi.
Bu girişimin basit bir hareket olmadığına işaret eden Güzel, "Bir zamanlar kendisini gerçekten senelerce din adamı zannettiğimiz, cemaat lideri zannettiğimiz, bütün inanan insanlar olarak desteklediğimiz, 'Cumhuriyet döneminden bu yana inanan insanlar ezildi, sahip çıkalım' dedik ve her defasında onlara imkan sağladık. Ne oldu, bizi sırtımızdan hançerlediler." dedi.

Allah'ın kötü vesilelerden hayırlı neticeler çıkardığını belirten Güzel, hiçbir siyasi görüş, mezhep, ırk farkı olmadan Türk bayraklarının altında kol kola hep birlikte bir araya gelmenin mutluluk verdiğini söyledi.

Daha sonra Erdoğan'ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışı ile Şehitleri Anma Programı'ndaki konuşması, Demokrasi Meydanı'ndaki ekranlara yansıtıldı.
Erdoğan'ın konuşması sırasında vatandaşlar sık sık slogan attı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta, vatandaşlar Kent Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.
Kent Meydan'ında Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla başlayan demokrasi nöbetinde, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci Şehit Astsubay Ömer Halis Demir'in isminin Avşar Kampüsü'ndeki parka verildiğini söyledi.

Yorumlar