Gaziantep'te saldırı: 1 şehit 19'u polis 23 yaralı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün girişinde transporter araçla bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis şehit olurken 19'u polis 23 kişi ise yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te saldırı: 1 şehit 19'u polis 23 yaralı
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamada 1 polis şehit düştü, 19'u polis 23 kişi ise yaralandı.Patlamanın meydana geldiği bölgede pazar günü olması nedeniyle yaralı sayısının az olduğu belirtiliyor. Vatandaşların polisin az sayıda bulunduğu bir vakitte meydana gelen patlamanın kim ve kimler tarafından yapıldığı ise henüz bilinmiyor. 



Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önüne bırakıldığı belirtilen bomba yüklü araç uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre bir polis memuru şehit düştü, 19'u polis 23 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastenelere kaldırıldı. Patlamanın meydana geldiği bölgedeki binalarda hasar meydana geldi. 



Patlamanın meydana gelmesinden önce Gaziantep şehir merkezinde yoğun bir güvenlik önlemi alındığı ancak buna rağmen patlamanın meydana geldiği belirtiliyor. 

Olay yerinden bilgi veren bazı görgü tanıkları, patlamanın emniyet binasının hemen önünde bulunan bariyerlerin gerisinde meydana geldiğini söyledi. 

GAZİANTEP VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi tarafından yapılan açıklamada ise bir polis memuru şehit oldu, 23 yaralı var. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), İl Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi arasındaki yolda meydana geldiğini anlattı.

"Sabah 09.20 civarında bombalı araçla yapılan terör saldırısında, bir polisimiz şehit oldu, 19'u polis 23 kişi yaralandı" diyen Yerlikaya, yaralıların kentteki hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti.

Yerlikaya, patlamanın meydana geldiği alandaki incelemelerin sürdüğünü sözlerine ekledi.

PATLAMADAN SONRA SİLAH SESLERİ

Görgü tanıkları patlamanın meydana geldiği bölgede, patlamadan hemen sonra silah seslerini duyduklarını belirtiyor. Silah seslerinin bombalı aracı bırakarak kaçan kişiye polis tarafından yapılan ateşten geldiği ifade ediliyor. İddiaya göre polis kaçan şahsı öldürdü. Ancak bu bilgi resmi kaynaklar tarafından henüz teyit edilmiş değil. 

Yorumlar