Eskişehir'de demokrasi nöbeti devam ediyor

Eskişehir'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti"nde, "Dombıra" şarkısının bestecisi Sultanbekov, şarkılarını seslendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'de demokrasi nöbeti devam ediyor
Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti"nde, "Dombıra" şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov sahne aldı.

Vilayet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaylarda hayatını kaybedenler için dua etti.

FETÖ'nün darbe girişimini kınayan sloganlar atan vatandaşlara, ilçe belediyeleriyle çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından yiyecek, içecek ikram edildi.

Etkinlikte, "Dombıra" şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov da sahne aldı. Sultanbekov'un şarkılarına meydanı dolduran binlerce vatandaş eşlik etti. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, konserin sonunda Sultanbekov'a arkasında ismi yazılı Eskişehirspor forması ile Türkiye atkısı hediye etti.

"Türk'ün birlik ve beraberliğini dünyaya göstereceğiz"

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Mevlüt Tuncer (59), 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıktıklarını söyledi.

Pazar günü İstanbul'da yapılacak ''Demokrasi ve Şehitler Mitingi''ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılacaklarını açıklamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tuncer, "Memleketimizin birliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde, onların bu katkıyı vermesine çok memnun olduk. İnşallah birlik ve beraberliğimiz, kıyamete kadar devam eder. İnşallah bu bayrağımız, ebediyen ülkemizin üzerinde dalgalanır. Pazar günü Yenikapı'da Türk'ün birlik ve beraberliğini dünyaya göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Emrullah Çiftçi ise 11 yıl önce Muş'tan Eskişehir'e göç ettiğini ve bu vatan için canını seve seve feda edeceğini belirterek, "Vatanı hainlere teslim etmeyeceğiz. Bu bir, Yahudi oyunudur. Biz, 22 gündür bu meydanlardayız. Gerekirse bir yıl dururuz. Cumhurbaşkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye tarihinde böyle bir lider görmedi. Bu bayrağa uzanan her eli kırar, hain gözle bakanın gözünü çıkarırız. Pazar günü yapılacak büyük bir mitingimiz var. CHP ve MHP liderlerinden olumlu cevap geldi. Onların katılacak olmasından çok memnunuz. Her zaman böyle olması lazım çünkü biz biriz, beraberiz. Söz konusu vatan olunca bu işin Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar