Erzurum ve Ağrı'da demokrasi nöbeti sürüyor

Erzurum ve Ağrı'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, meydanlardaki "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum ve Ağrı'da demokrasi nöbeti sürüyor
Erzurum ve Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Erzurum'da Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, ellerinde Türk bayraklarla marşlar okudu. Meydanda bulunan binlerce vatandaş, FETÖ aleyhine slogan attı.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, şehitler için dua edildi.

Azerbaycan'dan gelen bazı vatandaşlar da FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Meydana gelen grup ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla darbe girişimini kınadı.

Sanatçı Murat Kekili'nin de şarkılar söylediği programın sonunda şehitler için okunan 250 bin Ayetel Kürsi ile Haşr Suresi'nin duası yapıldı.

Demokrasi nöbetine, Erzurum AK Parti milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenligil, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, kurum yetkilileri ve sivil toplum temsilcileri de katıldı.

Ağrı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde de Kaymakamlık önünde toplanan vatandaşlar FETÖ'yü lanetlendi. 15 Temmuz demokrasi şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

İlçede keçi çiftliği bulunan işletmeciler Cemal ve Erhan Tekin tarafından demokrasi nöbetine katılanlara yemek ikram edildi.

Vatandaşlardan Halis Kahriman, darbe girişimi gecesi Ankara'da olduğunu söyleyerek, "Darbe teşebbüsü olan gece Ankara'da tanka çıkmayı Allah bana da nasip etti. Biz her zaman ülkemizin ve milli iradenin yanındayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kılına zarar gelse canımı vermeye hazırım. Herkes canını vermeye hazır." dedi.

Demokrasi nöbetine, Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay, Eleşkirt Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Aytekin Arslan, Yücekapı Belediye Başkanı İlhami Zeyrek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, kurum müdürleri de katıldı.

Yorumlar