Erzurum, Erzincan ve Ağrı nöbete devam etti

Erzurum, Erzincan ve Ağrı'da "demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Erzurum, Erzincan ve Ağrı nöbete devam etti
Erzurum, Erzincan ve Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Erzurum Yakutiye Kent Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Katılımcılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve stand up sanatçısı Recep Demirkaynak'ın konuşmalarını dinledi.

Nöbet tutan vatandaşlardan Battal Alpkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Yenikapı'da 7 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne hangi görüşten olursa olsun herkesin katılmasını istediğini söyledi.

Tüm halkın, tüm partilerin bu meydanda olması gerektiğini belirten Alpkılıç, "Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için hep birlikte buna destek olmamız lazım. FETÖ denen adi, ikinci bir darbe yapacağını söylemiş. O gün tüm halkımız, tüm Türkiye'nin ayaklanması lazım ve ona güzel bir cevap vermemiz lazım." dedi.

Abdülkerim Korkmaz da Yenikapı'daki açık hava toplantısının, ulusal bir miting olacağını dile getirdi.

Darbe girişiminin sadece bir kesime yapılmadığını, milletin hedef alındığını vurgulayan Korkmaz, "Bütün siyasiler ve sosyal kurumlar olsun, herkesin Yenikapı'daki mitinge gitmesini istiyoruz. Bu mitingde gerek dışarıdaki ülkelere gerek ihanet eden içeride ve dışarıdaki hainlere hep bir olduğumuzu göstermek zorundayız. Bütün siyasilerin aklını başına almalarını istiyoruz çünkü dışarıya karşı ve ihanete karşı bir olduğumuzu göstermek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Ağrı

Ağrı Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak darbe girişimini protesto etti.
Katılımcılara hitap eden Vali Musa Işın, milletin, ne kadar aziz, vatansever ve kahraman olduğunu 15 Temmuz gecesi gösterdiğini söyledi.

Hainlerin muvaffak olması halinde memleketin istila edileceğini anlatan Işın, "Emin olun hiç kimse hayatta kalmayacaktı. Ne namusumuz, ne evimiz, ne çocuklarımız, ne dinimiz ve ne de camilerimiz kalacaktı. Çünkü proje bu milleti yok etmekti. Suriye'den daha beter olacaktık." dedi.
Işın, milletin ölümü göze alarak hainleri yerle bir ettiğini dile getirdi.
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e tepki gösteren Işın, "Baş hain, alçak hain bugün Amerika'da Sayın Cumhurbaşkanımızı kastederek, 'Kanser vardır, kalp krizi vardır, ölümcül hastalıklar vardır, şu vardır bu vardır.' diyor. Ulan alçak sen ölmeyecek misin, senin için onlar yok mudur? Sen bu dünyaya kazık mı çaktın?" diye konuştu.

Işın, Fetullah Gülen'in, egosu için 80 milyon insanı ateşe atmaya çalıştığını belirtti.
Onun, milleti şimdiye kadar çeşitli sözlerle kandırdığına dikkati çeken Işın, şunları kaydetti:
"Bizim devlet büyüklerimiz, bu millet ölecek, sen Allah'tan izin mi istedin, kim olarak konuşuyorsun? Zaten sen bu milleti bugüne kadar 'Peygamberlerle görüşüyorum, Allah ile konuşuyorum' diye kandırdın. Daha düne kadar efendim Türkiye'nin her tarafından toprak götürülüyordu, bu adam toprağı kokluyordu. Türk toprağını koklamadan yaşayamıyordu. Bütün bölgelerden götürmüştü. Şimdi bu adamın, bu mübarek vatanda gömülecek bir toprağı yok."

Erzincan

Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, FETÖ aleyhine slogan atarak, "Ezan dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmez" yazılı pankart açtı.
Demokrasi nöbetine katılan Vali Ali Arslantaş ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, vatandaşları selamladı.

Katılımcılardan Ahmet Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Ağustos'ta yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin parti meselesi olmadığını söyledi.

Böyle bir zaman diliminin, birlik, beraberlik ve bağımsızlık anlamı taşıdığını vurgulayan Şengül, "Bu buluşma toplumumuza büyük katkı sağlar. Burada MHP, CHP veya AK Parti gibi bir ayrım yok. Bence herkes katılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar