Erdoğan: Kürt sorunu yok terör sorunu var

Diyarbakır'da STK temsilcilerine seslenen Erdoğan, "Bizim için artık Türkiye'de Kürt sorunu yok, terör sorunu var" dedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Kürt sorunu yok terör sorunu var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tozlu raflardan harita çıkaranların, o parçalı haritalara baktıkça iştahı kabaranların hevesini bir kez daha kursaklarında bırakacağız çünkü bu toprakların mayası kardeşliktir, muhabbettir, birliktir, beraberliktir. Kürt ve Türk, etle tırnak gibidir, asla ayrılmaz. Bizlerin birlikteliği, proje ürünü bir birliktelik, beraberlik değildir. Bedeli bin yıldır canla ödenen bir kan kardeşliğidir. Biz çıkar ortağı değil, kader ortağıyız, bunu böyle biliniz." dedi.

Erdoğan, Mitannia Regency Otel'de düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Bölücü terör örgütünün hedefinin, Kürtlerin, dinleri, medeniyet değerleri ve tarihiyle bağlarını koparmak, onları kimliksiz hale getirmek olduğunu belirten Erdoğan, kökleri ile bağı güçlü olan hiçbir Kürt'ün PKK'nın maneviyat düşmanı ideolojisine prim vermeyeceğini söyledi.

Terör örgütünün karanlık yüzünün tarihte ilk defa bu derece ayan beyan ortaya serildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz örgütün söylemleri ile eylemleri arasındaki farkı net bir şekilde görmüştür. Kimin kendi hakkını savunduğunu, kimin uluslararası, hani hep söylüyorum ya, üst akıl, bunlar üst akılla hareket ediyorlar. Üst akıl da iflas ediyor, onu da biliniz. Er ya da geç zafer Hakk'a teslim olanların olacaktır. 'Men sabera zafera, sabreden kimse zafere ulaşacaktır' ve bu zafer yakındır." diye konuştu.

Örgütün siyasi uzantıları nereye gitse bölgedeki vatandaşlardan tepki aldığına dikkati çeken Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütünün vahşetini ve mağlubiyetini gizlemek için yaptıkları tüm hamleler boşa gitti. Örgüt, emniyet mensuplarımızın hukuk içinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonları, bölgedeki kardeşlerimizin destekleri sayesinde büyük bir hezimet yaşadı, inşallah el ele vererek, birbirimize kenetlenerek, önümüzdeki süreci yönetecek huzur ve güven iklimini tekrar hakim kılacağız. Tozlu raflardan harita çıkaranların, o parçalı haritalara baktıkça iştahı kabaranların hevesini bir kez daha kursaklarında bırakacağız çünkü bu toprakların mayası kardeşliktir, muhabbettir, birliktir, beraberliktir.

Kürt ve Türk, etle tırnak gibidir, asla ayrılmaz. Bizlerin birlikteliği, proje ürünü bir birliktelik, beraberlik değildir. Bedeli bin yıldırcanla ödenen bir kan kardeşliğidir. Biz çıkar ortağı değil, kader ortağıyız, bunu böyle biliniz."

Hazreti Muhammed'in, "İstişare eden asla pişman olmaz." hadis-i şerifini hatırlatan Erdoğan, bu ilkeyi kendilerine rehber edindiklerini, bugüne kadar yaptıkları tüm işlerinde de ortak akla ve istişareye özel önem verdiklerini belirtti.

Milletin tayin ettiği rotanın kendilerini hiçbir zaman çıkmaza sürüklemediğini, aksine başarıya ulaştırdığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Milletimize kulak verdiğimiz hiçbir işimizde pişman olmadık. Ülkemizin her dönüm noktasında, her demokrasi hamlesinde, her kritik kavşakta sizinle beraber olduk. Sizlerin tavsiyesine kulak kesildik. 2001 yılında 'Bismillah' diye çıktığımız o kutlu ve meşakkatli yolda yanımızda siz vardınız, bugün yine siz varsınız. 2005 yılında, 'Kürt kardeşlerimin sorunu benim sorunumdur.' dediğim o tarihi günde Diyarbakır meydanı sizin coşkunuzla, heyecanınızla yankılanıyordu. Demokratik açılımı, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ni, Çözüm Süreci'ni yine sizlerin desteği, duası, isteğiyle hayata geçirdik çünkü bizim için artık Türkiye'de Kürt sorunu yok, terör sorunu var. Bunu böyle biliniz. Bu terör sonunu da Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Abaza'sı, Boşnak'ı, Roman'ı ve tüm 79 milyon, inşallah beraber çözeceğiz."

Aslolanın "tek millet" olduğuna işaret eden Erdoğan, "Tek bayrak' dedik, 'tek vatan' dedik, 'tek devlet' dedik, Rabiamız bu ve milletimizin ne düşündüğü, bizim için çok çok önemli." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 gün sonra ramazana girileceğini belirterek, salondakilerin ramazanını tebrik etti.

Erdoğan, "Rabbim bizleri Ramazan-ı Şerif'e kavuşturacağı gibi, kavuşturduğu gibi niyazım şudur: Ya Rab, bizleri Ramazan-ı Şerif'e kavuşturdun, inşallah bayramına da kavuştur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar