Emekli askerin oğlu polise ateş etti: 3 ölü, 3 yaralı

Şanlıurfa'da emekli bir askerin oğlu polislere ateş açtı. Açılan ilk ateşte 6 polis yaralandı. Yaralı polislerden üçü hayatını kaybetti. Saldırgan da öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Emekli askerin oğlu polise ateş etti: 3 ölü, 3 yaralı
Şanlıurfa’da otogarda kimlik soran polislere askeriyeden emekli olan babasının silahıyla ateş eden 17 yaşındaki genç, 3 polisi şehit etti. Çıkan çatışmada 3 polis de yaralandı. Saldırgan ise ölü olarak ele geçirildi.

Askeriyeden yeni emekli olan bir uzman çavuşun ailesi, memleketleri Bolu’ya gidecekleri sırada otogarda görev yapan polisler, ailenin 17 yaşındaki oğlu Hüseyin Doğukan Erdoğan'ın çantasını aramak istedi. Bu sırada çantasını aratmak istemeyen genç, habersiz aldığı babasının silahını çantasından çıkartarak polislere ateş açtı. Açtığı ateş sonucu 3 polis ağır yaralandı. Olayın ardından otogara çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Daha sonra psikolojik sorunları olduğu öğrenilen ve olay yerinden kaçan Hüseyin Doğukan Erdoğan ile polisler arasında çatışma yaşandı. Çatışma sırasında 3 polis daha çeşitli yerlerinden yaralanırken, saldırgan genç ise ölü olarak ele geçirildi. 

Çatışmada yaralanan polisler, Mehmet Ünaldı (46), Hasan Hüseyin Çalışkan (32) ve Sinan Akdemir (27), Lokman D. (28), Ömer K. (31) ve Mehmet B. (31) olay yerine gelen ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan polislerden Mehmet Ünaldı (46), Hasan Hüseyin Çalışkan (32) ve Sinan Akdemir (27) tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Lokman D. (28), Ömer K. (31) ve Mehmet B.'nin (31) ise tedavilerinin devam ettiği, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haberin duyulmasının ardından çok sayıda polis hastaneye akın etti. Arkadaşlarının şehit düştüğünü öğrenen meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Hastaneye gelen şehit polislerin yakınları da sinir krizi geçirdi.

ŞANLIURFA VALİSİ TUNA: TERÖRLE İLGİSİ OLMAYAN BİR HADİSE

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna da hastaneye gelerek yaralıların durumlarıyla ve olayla ilgili bilgi aldı. Tuna, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Görevini yapmakta olan arkadaşlarımız otogarda normal arama tarama faaliyetleri esnasında karşılarına bir aile geliyor. Annesi, kız kardeşleriyle beraber genç bir delikanlı. Aranılmak istemiyor ve o arada tabi ki emekli uzman çavuş olan babasının silahını habersiz alan bir genç, ailesinin ifadesiyle psikolojik sorunları olan 17 yaşında bir delikanlı. O silahla ateş ederek ordaki 3 tane polisimizi yaralıyor ve daha sonra kaçıyor. Maalesef ordaki 3 polisimiz belli aralıklarla şehit oldular. Çok üzgünüz. 3 yaralı arkadaşımız var, onların tedavileri yapılıyor, onlarda bir sıkıntı yok. Daha sonra bu saldırgan, çatışmada ölü ele geçiriliyor. Üzgünüz. Terörle hiçbir ilgisi olmayan bir hadise ama asayiş olayında 3 tane arkadaşımızı kaybetmek bizi gerçekten derinden üzmüştür. Başımız sağolsun, milletimizin başı sağolsun. Babası askeriyeden yeni emekli olmuş Bolulu bir aile. Emekli olup memleketlerine gideceklermiş. Maalesef böyle üzücü bir hadise oldu."

Yorumlar