Düzce'de 14 kişi gözaltına alındı

Düzce Üniversitesinden 9, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 3 personel ile 1 komiser yardımcısı ve 1 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Düzce'de 14 kişi gözaltına alındı
Düzce'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 14 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen, Düzce Üniversitesinden (DÜ) 9, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 3 personel ile 1 komiser yardımcısı ve 1 infaz koruma memurunun evlerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Yapılan aramalarda, bazı belge ve dokümanlara el konuldu, şüpheliler gözaltına alındı.

Ayrıca, haklarında gözaltı kararı bulunan DÜ'de görevli 5 kişi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanı 1 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Sakarya'da bir kişi tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, yaklaşık bir aydır aranan Sapanca Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenol Vural, polis ekiplerinin Sivas'taki operasyonu ile yakalandı.

Gözaltına alınan Vural, Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Vural, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Vural'ın, örgütün Sapanca'daki üst düzey yöneticilerinden olduğu tespit edilmişti.

Yorumlar