Diyarbakır'da yaralanan asker şehit oldu

Perşembe günü PKK'lıların menfeze yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu 6 silah arkadaşı şehit olan, kendisi de yaralanan asker, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Mardin'de polise yönelik saldırıda 1 çocuk yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da yaralanan asker şehit oldu

Diyarbakır Lice karayolunda perşembe günü PKK'lıların menfeze yerleştirdikleri tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 6 silah arkadaşının şehit olduğu saldırıda yaralanan asker, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan bu sabah yapılan açıklamada, yaralı askerin GATA'daki tüm müdahalelere rağmen bu sabaha karşı kurtarılamayarak şehit düştüğü belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"18 Şubat 2016 Perşembe günü Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ağır yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Şubat 2016 Pazar günü saat 03.15’de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

Mardin'de polise saldırı

Mardin'in merkez Artuklu İlçesi Yeniyol Caddesi üzerinde saat 22.30 sıralarında, PKK'lılar yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirdi.

Polis aracının geçişinden saniyeler sonra meydana gelen şiddetli patlamada, çevrede bulunan ev, işyerleri ve araçlarda hasar meydana geldi. Patlama sırasında yoldan geçen 12 yaşındaki bir çocuk cam parçalarının isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı. Yaralı çocuk Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilerek, cadde trafiğe kapatıldı. Cadde üzerinde yapılan aramada ikinci bir patlamış bomba bulundu. Bomba uzmanları bombayı etkisiz hale getirdi. Kentte saldırıyı düzenleyen PKK'lıların belirlenip, yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Derik'te 2 PKK'lı öldürüldü

Mardin Valiliği, Derik İlçesi'nde 2 PKK'lının ölü ele geçirildiği açıkladı. Açıklamada, 'Derik ilçemizde 19 Şubat 2016 Cuma günü saat 21.00 sıralarında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize saldırıda bulunulması ve vatandaşlarımızın araçlarının gasp edilmesi üzerine güvenlik güçlerimizce Bölücü Terör Örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonlar icra edilmeye başlanmıştır. Yapılan operasyonlarda 20 Şubat 2016 Cumartesi saat 22.00 itibari ile 2 Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Devam eden operasyonlarla ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesine devam edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur' denildi.

Yorumlar