Diyarbakır'da HDP'li vekile tepki | VIDEO

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi ile çevresindeki bazı caddelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından mahalleye giden HDP Diyarbakır Milletvekili Pir'e, vatandaşlar tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da HDP'li vekile tepki | VIDEO

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi ile çevresindeki bazı caddelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından vatandaşlar, mahalleyi dolaşmaya gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'e tepki gösterdi.

Yasağın ardından mahalledeki vatandaşları ziyaret etmek amacıyla Kaynartepe Mahallesine giden HDP Diyarbakır Milletvekili Pir ve beraberindeki partililere vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

Milletvekili Pir'in evleri devletin tahrip ettiğini iddia etmesi üzerine vatandaşlardan A.G, Pir'e "Bunu devlet bize yapmamış. Sayın vekil eve roket girmiş roket. Devlet hangi eve roket attı?" dedi.

Pir'in "Sen benimle Sur'a gel sana göstereyim hangi eve tank, top değmiş" demesi üzerine A.G, "Sur'u da biliyorum, bak eve roket girmiş. Hak arayışı böyle değil, kendi halkına sahip çıkmak böyle olmaz. Bu hal midir? Savaşıyorsan git dağda savaş." ifadelerini kullandı.

Ziya Pir'in, "Ben ne yapayım söyle bana?" demesi üzerine A.G, tepkisini şöyle sürdürdü:"Ne yapman gerekiyorsa onu yap, bu halka sahip çık. Gel en azından bu pisliği topla. Bu belediye sizin belediye değil mi? DBP, HDP belediyesi değil mi? 50 senedir biz buradayız devlet hangi gün gelip bunu bize yapmış. Devlet mi gelmiş benim evime roket atmış?"

Başka bir vatandaş ise Pir'e hitaben, "Bunları hep PKK yapıyor. Belediye yardım ediyor, onlar da böyle yapıyorlar." dedi. HDP Milletvekili Pir, tepkilerin ardından mahalleden ayrıldı.

 

Yorumlar