Diyarbakır'da AVM'ye silahlı baskın

Diyarbakır'da bir AVM'ye uzun namlulu silahlarla giren iki kişi rastgele ateş açtı. Görgü tanıklarına göre silahlı saldırganlar siyasi sloganlar attığını savunurken; AVM yetkilileri olayın adli vaka olduğunu savundu

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da AVM'ye silahlı baskın

Diyarbakır'da bir AVM'de gece saatlerinde yaşanan olay büyük paniğe neden oldu. Geç saatlerde Kayapınar ilçesindeki alışveriş merkezine gelen şahıslar uzun namlulu silahla AVM'ye girerek burada ateş açtı. Olay sırasında AVM içinde ve dışında yer alan vatandaşlar büyük panik yaşadı. AVM yetkilileri olayın adli bir vaka olduğunu iddia ederken İHA'nın haberine göre bazı görgü tanıkları silahlı kişilerin AVM içinde 'millet ölüyor siz alışveriş yapıyorsunuz' diye bağırdığını ileri sürdü. Polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay gece saatlerinde Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda bulanan bir AVM’de meydana geldi. Geç saatte alışveriş merkezinin önüne gelen bir araçtan inen 2 kişi, ellerindeki uzun namlulu olduğu ileri sürülen silahlarla içeriye girdi. Girişte bulunan güvenlikçilerden birinin kafasına silahı dayayan şahıslar daha sonra içeride bir el havaya, bir el de yere ateş açtı.

Silah sesleri üzerine AVM’de bulunan vatandaşlar terör saldırısı düşüncesiyle panik yaşarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı araçlı polis ekibi sevk edildi. Ekipler AVM’nin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı.

AVM YETKİLİSİ: OLAY ADLİ VAKA

AVM’nin Genel Müdürü Mert Sakaklı, yaşananların ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada olayın terör saldırısı olmadığını, bir müşterinin mağaza yetkilileriyle yaşadığı tartışmadan kaynaklandığını söyledi.

FARKLI İDDİALAR DA VAR

Ancak İHA'nın geçtiği habere göre, olay esnasında içeride bulunan vatandaşlar şahısların ateş ettikten sonra, “Millet ölüyor, siz alışveriş yapıyorsunuz” diye bağırdığını iddia etti.

SES BOMBASI ATILMIŞTI

Söz konusu alışveriş merkezi daha önce de saldırıya uğramıştı. Bir süre önce yüzleri maskeli bir grup tarafından alışveriş merkezinin önüne ses bombası atıldıktan sonra dış cephesi taşlanmıştı. Olayda bazı iş yerlerinin camları kırılmıştı.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar