Diyarbakır ve Lice'de 6 terörist öldürüldü

Diyarbakır ve Tunceli'deki operasyonlarda 6 terörist etkisiz hale getirildi, bir terör örgütü mensubu yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır ve Lice'de 6 terörist öldürüldü

Diyarbakır'ın Lice ve Tunceli'nin Hozat ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 6 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi, bir terörist yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde dünkü "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda, 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bir teröristin de yakalandığı operasyonda, ikişer kalaşnikof piyade tüfeği ve av tüfeği, 3 tabanca, 6 el bombası, 200 muhtelif çapta fişek, 250 kilogram amonyum nitrat, 5 kilogram patlayıcı jel, 24 el telsizi, bir jeneratör, 6 tüp, ilk yardım malzemesi ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulundu. Ayrıca 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde, terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 180 fişek, bir lav silahı, ikişer el bombası ve termal kamera bulundu. 5 el yapımı patlayıcı kontrollü infilak ettirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, 18 bin 800 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Bitlis'in Hizan ilçesinde düzenlenen operasyonda, 200 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanan bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında tespit edilen çok sayıda sığınak içinde 2,6 ton gıda malzemesi, bir kıyma makinesi, 7 akü, bir güneş paneli, 400 pil, 40 tüp, 250 metre sera naylonu, 22 battaniye, 70 kilogram motor yağı, 50 kilogram amonyum nitrat, 20 litre benzin, 106 çift spor ayakkabısı, 150 kilogram deterjan ve muhtelif tıbbi ve mutfak malzemesi bulundu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçlerince yürütülen arazi arama faaliyetinde belirlenen 2 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 30 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, muhtelif yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen arazi arama faaliyetinde tespit edilen 6 sığınak içinde, 3 ton gıda malzemesi, 10 uyku tulumu, 400 metre kablo, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 20 elektronik devre ve çok miktarda muhtelif giyim malzemesi bulundu. Operasyonda, 5 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde yürütülen operasyonda ise tespit edilen sığınak ve depolarda, muhtelif yaşam malzemeleri ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Bingöl merkezde ise arazi arama ve tarama faaliyetinde belirlenen bir sığınakta 4 el bombası ve 35 kilogram gıda malzemesi bulundu.

Yorumlar