Diyarbakır Lice'de bombalı araçlı saldırı

Diyarbakır Lice'deki Mermer karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre 3 şehit, çok sayıda yaralı var. Patlamadan sonra Diyarbakır-Bingöl yolu ulaşıma kapatıldı. Aynı bölgede bir ay önce de saldırı düzenlenmiş, 6 asker şehit düşmüştü.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Lice'de bombalı araçlı saldırı

Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan jandarma karakoluna bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırının Mermer Jandarma Karakolu'na düzenlendiği belirtiliyor. 

İddiaya göre, Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti.  Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

3 ŞEHİT, ÇOK SAYIDA YARALI

Patlamayla ilgili gelen ilk bilgelere göre 3 asker şehit oldu. Çok sayıda asker de yaralı. Yaralılar için bölgeye ambulanslar sevk edildi. 

ÇINAR'DA BENZER SALDIRI OLMUŞTU

Hani ilçesinde geçen bomba düzenekli bir bombalı araç ele geçirilmişti. Diyarbakır'ın Çınar ve Şırnak'ın Nusaybin ilçesinde en son bombalı araçla düzenlenen saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. 

AYNI KARAKOLUN ASKERLERİNE 18 ŞUBAT'TA DA SALDIRI DÜZENLENDİ

Lice'deki Mermer Karakolu'na bulunduğu bölgede 18 Şubat'ta da bombalı tuzaklı saldırı düzenlenmişti. Askeri aracın geçişi sırasında bombalı tuzak patlatılmıştı. Yaklaşık 1 tonluk bombanın kullanıldığı saldırıda 6 asker şehit olmuştu. 

Saldırı sırasında 350 metrelik kablo kullanıldığı ortaya çıkmıştı. 

Yorumlar