Diyarbakır'da yola tuzaklanan patlayıcı imha edildi

Diyarbakır-Muş karayoluna tuzaklanan, el yapımı patlayıcı kontrollü şekilde imha edildi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da yola tuzaklanan patlayıcı imha edildi
PKK'lı teröristlerce Diyarbakır-Muş karayoluna tuzaklanan, yaklaşık 200 kilogram amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı kontrollü şekilde imha edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların her türlü terör eyleminden korunması, seyahat haklarını rahatlıkla kullanması, güvenlik güçlerine yönelik eylem ve saldırıları önlemek amacıyla her türlü tedbirin alındığı bildirildi.

Arama tarama çalışmaları sırasında Diyarbakır-Muş karayolunun Kurudere köyü mevkisinde büyük tüplerle desteklenmiş, yaklaşık 200 kilogram amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''El yapımı patlayıcının olduğu bölgeden, araziye, ağaçlık alana doğru giden 150 metre kablo bulunmuş ve tespit edilen el yapımı patlayıcı, patlayıcı madde imha timi tarafından emniyetli şekilde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu geçici olarak ulaşıma kapatılmış ve akabinde karayolları ekipleri tarafından yol onarılarak ulaşıma tekrar açılmıştır.''

Açıklamada, terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere artan azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Yorumlar