Diyarbakır, Bingöl, Van ve Hakkari'de PKK'ya ağır darbe

Diyarbakır, Bingöl, Van ve Hakkari'de bugün PKK terör örgütüne ağır darbe vuruldu. Diyarbakır, kamyonlu faciadan sonra traktörlü faciasını yaşamak üzereyken son anda kurtuldu.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır, Bingöl, Van ve Hakkari'de PKK'ya ağır darbe
Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken bugün üç farklı şehirde örgüte ağır darbe vuruldu. Bingöl'de düzenlenen operasyonlarda üç PKK'lı öldürüldü. Diyarbakır'da ise saldırı hazırlığındaki teröristlerin traktörle taşıdığı bomba son anda tespit edildi; çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü. Bomba imha edildi. Hakkari Dağlıca'da ise örgütün mühimmat depoları ele geçirildi. Van'da ise eylem hazırlığındaki bir terörist yanındaki iki bombayla birlikte yakalandı. Öte yandan Şemdinli'de bir tabura düzenlenen saldırıda bir asker şehit düştü. 



Örgüte en büyük darbelerden biri Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde vuruldu. Güvenlik güçlerince bir traktörde ele geçirilen ve hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışılan patlayıcı madde ve düzenekleri kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.



Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerine yönelik saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin tespiti, yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü tarafından gerçekleştirilen mayın, el yapımı patlayıcı ve bombalı araçlarla düzenlenen saldırıların önlenmesi, teröristlerin yakalanması, şehir merkezlerindeki irtibatlarının kesilerek, il, ilçe merkezleri ile köy ve mahalle giriş çıkışlarını kullanmalarının engellenmesi, özellikle silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcıların ele geçirilmesi maksadıyla yol kontrolleri yapıldığı belirtildi.



HAYVAN GÜBRESİYLE KAMUFLE

Çalışmalar kapsamında bugün sat 02.00 sıralarında Yenişehir ilçesi Yaytaş köyü bölgesinde gerçekleştirilen yol kontrolü sırasında "dur" ihtarına ve yapılan ikazlara rağmen durmayarak kaçmaya çalışan patlayıcı madde yüklü traktörün ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Patlayıcı madde yüklü traktör üzerinde yapılan incelemede, TNT ile güçlendirilmiş, patlamanın etkisini arttırmak, parça tesiri teşkil etmek amacıyla 3 piknik tüpü ile desteklenmiş, üç elektrikli fünye ve infilaklı fitil çekili, yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımından oluşan el yapımı patlayıcı madde ile uzaktan radyo frekans (RF) komutalı alıcı sistemi (4 büyük pille desteklenmiş) tespit edilmiştir. Patlayıcı madde ve düzeneklerinin hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışıldığı görülmüştür."

BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Patlayıcı madde yüklü traktörü kullanan erkek teröristin ölü ele geçirildiği, teröristin üzerinde ateşleyici düzeneğe ait uzaktan kumanda ile otomobil araç kumandası bulunduğu aktarılan açıklamada, ele geçirilen patlayıcının, güvenlik güçlerince emniyetli şekilde imha edildiği belirtildi.
Açıklamada, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü soruşturma yürütüldüğü bildirilerek, bölgede yaşayan vatandaşların ve kamu personelinin emniyetini sağlamak amacıyla teröristle mücadeleye artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

BİNGÖL'DE ÜÇ PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Örgüte ağır darbe vurulan şehirlerden biri de Bingöl'dü. Bingöl'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 49. Komando Tugayı Harekat Komutasındaki İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce terör örgütü PKK/KCK mensuplarının barınma yerlerinin tespitine yönelik merkez Ortaçanak bölgesinde "Şehit Jandarma Komando Er Elvan Çınar-3 " operasyonunun gerçekleştirildiği belirtildi.

"Bir grup PKK/KCK terör örgütü mensubu ile silahlı çatışmaya girilmiş, çıkan çatışma sonucunda 3 erkek PKK/KCK terör örgütü mensubu silahları ve malzemeleri ile ölü ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verilen açıklamada, 3 kalaşnikof tüfek, 15 şarjör, 160 fişek, 6 el bombası, 3 el yapımı patlayıcı devre anahtarı, kamera ve çok sayıda yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla teröristlerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

DAĞLICA'DA MÜHİMMAT

Öte yandan Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde PKK’lıların taşları delerek yaptıkları mevzi ile birlikte çok sayıda silah ele geçirildi.



Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Gevanakurki Tepe bölgesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 6 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 12 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, - 1 adet Biksi makineli tüfek, 2 adet RPG-7 roket atar, 8 adet roketatar mühimmatı, 37 adet el bombası, bin 373 adet Kaleşnikof fişeği, 535 adet doçka fişeği, 180 adet Biksi fişeği, bin adet fünye, ele geçirildi. Ayrıca yapılan çalışmalar sonucu kayalar oyularak mevzi yapımında kullandıkları 2 hilti ile bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.



VAN'DA BİR TERÖRİST VE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT

Örgüte ağır darbe vurulan şehirlerden biri de Van oldu. Van'da şehir merkezinde bombalı eylem hazırlığında olduğu belirlenen bir terörist son anda yakalandır. Öte yandan merkez İpekyolu ilçesinde düzenlenen operasyonda, çok sayıda mühimmat, silah ve bomba ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, Van'da saldırı ve eylem gerçekleştirileceği bilgisi üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat ve İstihbarat şubelerine bağlı ekiplerce İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Lalepaşa Sokağında bir eve operasyon düzenlendi.
Yapılan aramada evin bahçesine saklanmış, bir roketatar, 3 anti tank roket mühimmatı, 5 roket sevk fişeği, 2 roketatar mühimmatı, 429 kalaşnikof mermisi, 500 gram TNT, bir keskin nişancı tüfeğine ait dürbün, 2 elektrikli kapsül, bir tüfek kılıfı, bir kütüklük ve çok sayıda pil bulundu.

ŞEMDİNLİ'DE BİR ASKER ŞEHİT

Bugünkü operasyonlardan bir de kötü haber geldi. Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli'de teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir askerin şehit olduğunu bildirdi.



Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Mirgesav Dağı üs bölgesine bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir askerin saat 15.05’te şehit olduğu bildirildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar