Diyarbakır Bağlar'da şiddetli çatışmalar

Silahlı PKK militanları Diyarbakır Bağlar ilçesinde sokağa indi, yolları kapattı güvenlik güçleriyle çatıştı. Çatışmalar gece yarısına kadar devam etti

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Bağlar'da şiddetli çatışmalar

Diyarbakır'ın bir çok semtinde bu akşam PKK’nın şehir yapılanması olan YPS ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Merkez Bağlar ilçesi koşuyolu semtinde yoğunlaşan çatışmalarda YPS’liler tarafından bazı araçlar yakıldı. Bir çok semtten yoğun silah sesleri ve patlamalar duyuldu.

Ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan göstericiler, durdurdukları birçok aracı barikat olarak kullanarak yolu trafiğe kapattı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle göstericiler sokak aralarına dağıldı. Göstericilerin uzun namlulu silahlar ateş açması güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Bağlar Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, Kaynartepe Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarınca çukur kazılacağı, barikat kurulacağı, sokaklara patlayıcı yerleştirileceği, okul, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara ve güvenlik görevlilerine yönelik saldırı ile yol kesme eylemlerinin yapılarak, yaşam ve seyahat güvenliğinin engelleneceği yönünde ciddi istihbari bilgiler ulaştığı belirtildi.

Bu tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimlerince gerçekleştirilecek faaliyet esnasında halkın can güvenliğinin sağlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Kaynartepe Mahallesi'nin tamamında sokağa çıkma yasağı kararı alındığı bildirilen açıklamada, "15 Mart'ta 03.00'ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir. Yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" ifadesi kullanıldı.

Yorumlar