Diyarbakır Bağlar'da provokasyon: PKK, sivilleri kalkan yaptı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde çukur ve barikat eylemi yapan PKK'lılar, sivillerin arkasına gizlenerek güvenlik güçlerine ateş açıyor

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Bağlar'da provokasyon: PKK, sivilleri kalkan yaptı

Dağdan şehir merkezlerine inen PKK mensuplarının sivilleri çatışmaların içine çekme provokasyonlarından biri de bugün Diyarbakır'da yaşandı. Bağlar'da sokak aralarına saklanan PKK mensupları, sivillerin arkasına saklanarak güvenlik güçlerine ateş açtı. Güvenlik güçlerinin dikkati muhtemel provokasyonları önledi. 

Bağlar ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Yoğunlaştırılan operasyonlarda dün 11 PKK'lı öldürüldümüştü. Öldürülen terörist sayısı artmaya devam ediyor. Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde salı günü başlatılan operasyonlarda bugüne kadar 15 PKK'lının ölü ele geçtiği açıklandı.Güvenlik güçlerinin operasyonları kapsamında yapılan ev aramaların da ise PKK'ya ait çok sayıda silah, el yapımı patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, roketatar ile mühimmatlar ele geçirildi. Mahalleden silah ve patlama sesleri yükselirken, vatandaşların yanlarına alabildikleri eşyalarla evlerini terk etmeleri de sürüyor. Eşyalarını taşımakta güçlük çekenlere güvenlik güçleri yardımcı oluyor.

TSK'DAN SİVİL HASSASİYET AÇIKLAMASI

Öte yandan bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bugün yaptığı açıklamada aynı konuya değindi. Akar, TSK'nın sivil hassasiyetine son derece önem verdiğini, provokasyonlara gelmeyeceğini söyledi. 

Orgeneral Akar açıklamasında, "TSK hiçbir sivil ve masum vatandaşımızın can kaybına müsaade etmeden büyük bir dikkat ve hassasiyetle teröristle mücadele harekatını icra etmektedir. Hainlerin planları halkımızın sağ duyusuyla, devletimizin kararlı duruşuyla ve fedakar ve kahraman silah arkadaşlarımızın büyük emek ve gayretleri sayesinde hedefine ulaşmamıştır, ulaşamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle devam etti: Devletimizin bekasına, milletimizin birlik, beraberlik ve güvenliğine kast eden hainlerin planları halkımızın sağ duyusuyla, devletimizin kararlı duruşuyla ve fedakar ve kahraman silah arkadaşlarımızın büyük emek ve gayretleri sayesinde hedefine ulaşmamıştır, ulaşamayacaktır. Bu yönde yapılması gereken bütün faaliyetlerin, planlamanın ve icranın da yapıldığını da bilmenizi istiyorum. Güvenlik güçlerinin tüm mensupları, asker sivil tüm mensupları, silahlı kuvvetler olarak, güvenlik güçleri olarak hiçbir mezhep, etnik ayrım yapmaksızın sivil ve masum vatandaşlarımızın can kaybına müsaade etmemek için büyük bir dikkat ve hassasiyetle çalışmaktadırlar. TSK hiçbir sivil ve masum vatandaşımızın can kaybına müsaade etmeden büyük bir dikkat ve hassasiyetle teröristle mücadele harekatını icra etmektedir. 

Yorumlar