Derik ilçesinde son durum | GRAFİK

Kırsaldaki saldırılarını Mardin'in Derik ilçesinde sürdürmeye çalışan PKK'lı teröristlere karşı 4 mahallede yoğunlaşan operasyonlarda 9 günde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
Derik ilçesinde son durum | GRAFİK

Mardin'in Derik ilçesinde, yöre halkının huzurunu ve yaşam hakkını hedef alan saldırılar gerçekleştiren PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının, kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKK'lılara yönelik operasyonlarında, Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçeleri teröristlerden tamamen arındırıldı, İdil ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise operasyonlar sürüyor.

Saldırılarını bu kez de Mardin'in Derik ilçesinde sürdürmeye çalışan teröristlere yönelik operasyonlar, Kale, Dağ, Cevizpınar ve Küçükpınar mahallelerinde yoğunlaşıyor.

"7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ"

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeyen ancak giriş çıkışların kontrollü sağlandığı ilçede 19 Şubat'tan bu yana yürütülen operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü mensuplarıyla zaman zaman sıcak temas sağlanan operasyonlarda 5 güvenlik görevlisi hafif yaralandı.

Güvenlik güçlerince teröristlerin kullandığı tespit edilen evler tek tek aranırken, ev ve sokaklarda bulunan patlayıcılar da imha ediliyor.

Operasyonlarda, 14 bomba düzeneği imha edildi, 15 barikat kaldırıldı, 7 çukur kapatıldı. İlçede 18 aracın barikat amaçlı gasbedildiği belirlendi.

Çukur açmak için kullanıldığı tespit edilen Derik Belediyesine ait kepçe de güvenlik güçlerince çalışamaz hale getirildi.

Ekiplerin 40'a yakın evde yaptığı aramada, A-4 plastik patlayıcı yerleştirilmiş elektrik kapsül irtibatlı F-1 tipi el bombası gövdesi, bir el bombası, 5 sevk motoru, biri zırh delici 3 roketatar mühimmatı, 2 uzun namlulu silah, 299 bixi mermisi, 51 kanas mermisi, uzun namlulu silaha ait 7 şarjör ve 209 fişek ile patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi.

"BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA"

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Derik İlçe Emniyet Amirliğine gelen DBP'li belediye meclis üyesi Dinler, sevk edildiği adli mercilerce "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda ise aralarında Derik Belediye Başkanı Sabahat Çetinkaya ile bazı belediye çalışanları ve esnafın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Bir kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden aralarında Belediye Başkanı Çetinkaya'nın da bulunduğu 4 kişi, terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla tutuklandı. 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Saldırılarıyla yaşamı hiçe sayan teröristlerce Dağ Mahallesi'nde Atatürk İlkokulunun yakınındaki 2 bölgeye yerleştirilen 200 kilogramlık el yapımı patlayıcının güvenlik güçleri tarafından kontrollü şekilde infilakı güvenlik kameralarına yansımıştı.

Derik'te 27 Kasım'da ilan edilen ve 3 Aralık 2015'te sona eren sokağa çıkma yasağı kapsamında yürütülen operasyonlarda ise 15 terörist etkisiz hale getirilmiş, 2 terörist yakalanmış, 8 barikat kaldırılmış, 2 çukur kapatılmış ve 7 patlayıcı düzeneği imha edilmişti.

Teröristlerce düzenlenen roketatarlı, bombalı ve silahlı saldırılarda bir asker şehit olmuş, biri ağır 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

RUS YAPIMI EL BOMBALARIYLA YAKALANDI

Derik Kaymakamlığı ile İlçe Emniyet Amirliğine bombalı saldırı düzenleneceği bilgisi üzerine 26 Aralık'ta yapılan operasyonda ise biri kadın 2 terörist yakalanmış, "Lilav" kod adlı terörist Şükran Ö'nün çantasında yapılan aramada, Rus yapımı 2 el bombası ve tabanca bulunmuştu. Şükran Ö, emniyet ve savcılıktaki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Yorumlar