Çukurca şehidi Nizip'te toprağa verildi

Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Bakır'ın naaşı, Nizip'te düzenlenlenen törenle toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Çukurca şehidi Nizip'te toprağa verildi
Hakkari'nin Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Ömer Saadettin Bakır'ın cenazesi, Gaziantep'in Nizip ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Nizip Devlet Hastanesi morgundan alınan Şehit Piyade Astsubay Çavuş Ömer Saadettin Bakır'ın (29) Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınması için önce Fırat Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Babaevi önünde vatandaşlar tarafından karşılanan şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından Hatice Kübra Camisi'ne götürüldü.

Camideki törene, şehidin annesi Lütfiye, babası Ahmet Bakır ve kardeşlerinin yanı sıra Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ile diğer ilgililer katıldı.
Tören sırasında acılı ailenin yanına gelerek başsağlığı dileyen Tuğgeneral Murat Soysal'ın, "Oğlunuz tam bir kahraman. Komutanlarıyla da görüştüm. O kahraman gibi şehit oldu" demesi üzerine baba Ahmet Bakır ise "Vatan sağ olsun. Allah tüm askerlerimizi korusun" diye karşılık verdi.

Bazı aile fertlerinin tabuta sarılarak gözyaşı döktüğü törenin ardından askerlerin omuzunda cenaze aracına konulan şehidin naaşı, Nizip Şehitliğine götürüldü.

Vatandaşlar ise şehide ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik ederek terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Yorumlar

gonca Bu sehidimize Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun.