Çukur-barikat eylemlerinde 89 cami zarar gördü

PKK'nın çukur ve barikat eylemleri sırasında 89 cami harabeye döndü. Harabeye dönen camilerin bazılarında kurşunlanan Kur'an-ı Kerim nüshaları da var.

Google Haberlere Abone ol
Çukur-barikat eylemlerinde 89 cami zarar gördü
PKK'nın kutsal mekânlara ve değerlere verdiği zararın tespit etmek için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilen heyet raporunu tamamladı. Yıkılan camiler, kurşunlanan Kur'an-ı Kerim'ler terör örgütü PKK'nın çirkin yüzünü gözler önüne serdi.

Sivil vatandaşların geçtiği yollara çukurlar kazan, barikatlar kuran, bomba düzenekleri yerleştiren, evleri 'sığınak' olarak kullanan teröristlerin aynı yöntemi camilerde de uyguladığı belirlendi. Örgütün bazı camilerin içinde açtıkları tünelleri yan binalara geçmek için kullandıkları tespit edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cizre ve Silopi'de yaptığı incelemeler sırasında teröristler tarafından harabeye çevrilmiş bir camide buldukları kurşunlanmış Kuran-ı Kerim ve dini içerikli eserler terör örgütünün kutsal değerlere saygısı olmadığını bir kez daha gösterdi.

Terör örgütü PKK'nın Cizre'deki Ramazan Acar Camisi'nde güvenlik güçleri ile çatışırken minberi mevzi olarak kullandıkları, minberin hemen üst bölümünde bulunan duvara açılan delikten de ateş açtıkları kaydedildi.



Teröristlerin camilere verdiği zararı değerlendiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, terör örgütünün hiçbir kutsal tanımadığını ifade ederek, "Yeryüzündeki en acımasız, en çirkin savaşlarda dahi mabetlerin 'dokunulmazlığı' vardır. Mabetlere dokunulmaya başladığı zaman, toplumun bütün değerlerine de doku nulmuş olur" değerlendirmesinde bulundu. Yıkılan ve tahrip edilen camilerin en yakın zamanda tekrar inşa edileceğini belirten Görmez, "Terör saldırılarında 89 camimiz hasar gördü. Hasarın boyutu 2 milyon lirayı aştı. Bazı camiler tamamen yıkıldı. Bazıları da büyük zarar gördü. Bu camilerimizin tamamını birkaç ay içinde inşa edeceğiz. Tarihi değeri de manevi değeri de büyük olan camilerimizde kardeşçe ibadet etmeye devam edeceğiz, mabetlerin masuniyetine karşı yapılmış saldırıları asla kabul edemeyiz" dedi. Terör örgütü PKK daha önce de Diyarbakır'daki Kurşunlu Camisi, Türk ve Kürt birlikteliğini temsil eden ilk Osmanlı camisi olan Fatih Paşa Camisi ile 4 mezhebi temsil ettiği düşünülen 500 yıllık Dört Ayaklı Minare'ye de zarar vermişti.

KİLİSELER DE HEDEFTE

Camileri yakan terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki sinsi oyunu deşifre edilmişti. Camilerin yanı sıra kiliseleri de harabeye çeviren terör örgütü PKK'nın, dünya kamuoyuna "Devlet kiliseleri yıktı" diye kara propaganda planladığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar