Çorum'daki FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Çorum'daki FETÖ/PDY operasyonu
Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı Devletin Güvenliği ve Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında salı günü gözaltına alınan ve öğle saatlerinde adliyeye çıkarılan A.O.B, Ö.E, Ş.B. ve . savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan Ö.E, Ş.B. ile . "FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği ve 6415 sayılı Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet suçları"ndan tutuklandı, A.O.B. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında polis ekiplerince 19 adreste arama yapılmış ve hakkında gözaltı kararı bulunan 4 kişi yakalanmıştı.

Başsavcılık tarafından verilen arama kararlarına istinaden, adreslerinde bulunamayan 14 şüphelinin yakalanması için kent merkezindeki 21 ev ve 2 yurt binasında da arama yapılmış, söz konusu şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Yorumlar