Cizre'ye dönüşler başladı | FOTO

Çukur ve barikatların kaldırılmasından sonra Cizre'ye dönüşler başladı. İlçe girişinde oluşturulan arama noktalarında uzun araç kuyrukları oluşurken, dönüş yapan vatandaşların kimlik kontrolünün ardından girişine izin veriliyor

Google Haberlere Abone ol
Cizre'ye dönüşler başladı | FOTO

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının belirli saatlerde kaldırılmasının ardından 78 gün önce ilçeyi terk eden vatandaşlar, evlerine dönmeye başladı.

Cizre'de TSK ve emniyet unsurlarınca 14 Aralık 2015'te başlatılan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti tarafından yönetilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nun 59. gününde ilçenin teröristlerden temizlenmesi, kazılan çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi ve bugün 05.00 itibariyle sokağa çıkma yasağının belirli saatlerde kaldırılmasının ardından, ilçeyi terk eden vatandaşlar evlerine dönmeye başladı.

78 gün aradan sonra sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Cizre'ye çok sayıda aile dönmeye başladı. İlçe girişinde oluşturulan arama noktalarında uzun araç kuyrukları oluşurken, polis ekipleri gelen vatandaşları kimlik kontrolünün ardından ilçeye girişine izin veriyor.

EVLER VE İŞ YERLERİ TAHRİP OLDU

PKK'lı teröristlerce tuzaklanmış patlayıcılar konusunda uyarılan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri eşyalar ile evlerine ulaşırken, teröristlerin ilçeye verdiği zararla yüz yüze geldi. Operasyon süresince teröristlerin verdiği tahribatın izleri hemen hemen ilçenin her sokağında görülüyor.

Teröristlerce tahrip edilmiş ev ve iş yerlerini gören bazı vatandaşlar, şaşkınlık yaşadı.

İlçede hasar tespit çalışmalarına başlanırken, bir yandan da altyapı onarım çalışmaları sürüyor.

Ekipler, ara sokaklardaki molozları kaldırılırken, kopan elektrik şebekesi onarılıyor. Cizre Kaymakamlığı da vatandaşlara gıda yardımını sürdürüyor.

Bazı esnaf da temizledikleri iş yerini hizmete açmaya çalışırken, marketler ile işlek caddelerde yoğunluk dikkati çekiyor.

Sokağa çıkma yasağının 05.00-19.30 saatleri arasında kaldırıldığı Cizre'de güvenlik güçlerinin operasyonlarında teröristlerce oluşturulan çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklı 699 barikat kaldırılmış, 252 çukur kapatılmış, bin 425 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, 666 terörist etkisiz hale getirilmişti.

 

Yorumlar