Cizre'de çok sayıda cami de tahrip oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki çukur-barikat operasyonları sırasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda cami de zarar gördü

Google Haberlere Abone ol
Cizre'de çok sayıda cami de tahrip oldu

PKK tarafından mahalle ve sokaklarda kazılan çukurlar ve kurulan barikatlar üzerine başlayan çatışmalardan sivil halkın evleri bir yana bir çok cami de zarar gördü.

Çatışmalar süresince halkın evlerini boşalttırıp içlerine yerleşen PKK, birçok camiyi de amaçları uğruna kullanmaktan geri durmamış, camileri neredeyse karargâh merkezi olarak kullanmış, hal böyle olunca da camiler asker ve polislerin hedefi haline gelmişti.

Şırnak valiliği tarafından Cizre ilçesinde başlatılan sokağa çıkma yasağıyla beraber çukur ve barikatların yoğun olduğu mahallelerde çok sayıda caminin kullanılamaz hale geldiği görüldü. Cudi mahallesinde bulunan Hacı Ramazan Camii önünde PKK tarafından kazılan çukur, kurulan barikat ve cadde üstüne döşenen bombanın güvenlik güçlerince infilak ettirilmesi sonucu camide büyük hasar olduğu ve kullanılamaz hale geldiği gözlendi.

Ayrıca Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde bulunan tüm camilerin zarar gördüğü ve örgüt tarafından karargah merkezi olarak kullanıldığı alınan bilgiler arasında.

Öte yandan Nur mahallesinde bulunan Köprübaşı Camii de büyük hasar olduğu için öğle namazını camide kılmaya gelen vatandaşların bir seccade serdiği ve sırayla bu seccadede namaz kıldığı gözlendi.

Yorumlar