Cizre ve Silopi sınırında hendekli duvar

Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarında, Türkiye, Irak ve Suriye'nin kesiştiği nokta olan Sımelan'dan başlayarak Suriye sınır hattında, Cizre İlçesi'ne doğru uzanan beton bloklardan oluşan duvar örülerek, hendek kazılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Cizre ve Silopi sınırında hendekli duvar

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı ve 2 kilometre mesafedeki Demirtepe Hudut Karakolu'ndan başlayarak, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne doğru hendek kazımı ve beton bloklardan oluşan duvar örülmesi devam ederken, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde de aynı şekilde hendek kazılarak, duvar örülmeye başlandı.

Türkiye, Irak ve Suriye'nin kesiştiği, Silopi İlçesi'ne bağlı Sımelan (Üçyol) bölgesindeki Ova Köyü yakınlarında başlayan ve Cizre İlçesi'ne doğru uzanan Suriye sınır hattına, 3 metre yüksekliğinde ve 2 metre uzunluğundaki beton bloklardan oluşan duvar örülmeye başlandı. TIR'larla getirilen ve sınır hattı boyunca bırakılan beton bloklar örülmeye devam ederken, beton blok duvarı takiben 3 metre derinliğinde hendekler de kazılıyor.

Öte yandan, Suriye sınırı boyunca uzanan sınır hattındaki hakim tepelere de tanklar konuşlandırıldı. Cizre ile Nusaybin arasındaki Rojava sınır hattında, Andivar mıntıkasında, sınırın diğer tarafında, YPG bayrağı asılı karakolun Türkiye tarafında da nöbet kulesi ve Türk bayrağı asılı bir tankın konuşlandığı görüldü. Aynı sınır hattında zırhlı askeri araçlar da devamlı olarak devriye görevi yapıyor.

Kaynak: DHA

Yorumlar