Cizre belediyesi çöpleri toplamıyor

Cizre ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından ilçede hayatın en kısa sürede normale dönmesine yönelik çalışmalar hızlandı; ancak belediyenin çöpleri toplamaması temizlik çalışmalarını aksatıyor

Google Haberlere Abone ol
Cizre belediyesi çöpleri toplamıyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından hayatın en kısa sürede normale dönmesine yönelik çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor.

Terör örgütü PKK'ya yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nun tamamlandığı ve Genelkurmay Başkanlığının tamamının kontrol altına alındığını bildirdiği Cizre'de, güvenlik güçlerinin detaylı arama faaliyetleri devam ediyor.

Bu kapsamda ilçede, teröristlerce tuzaklanan binden fazla el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Hayatın en kısa sürede normale dönmesi için çaba verilen Cizre'de, İl Özel İdaresine ait iş makineleri ve kamyonlarla cadde ve sokaklarda çalışma yapıldı.

Cizre Kaymakamlığının uyarısına rağmen belediye tarafından toplanmadığı bildirilen çöpler, vatandaşların da yardımıyla İl Özel İdare ekiplerince kamyonlara yüklendi. Cizre Devlet Hastanesindeki atıklar da bu kapsamda toplandı.

İlçede bazı vatandaşlar, sona eren operasyonun ardından evlerinden çıkarak marketten alışveriş yaptı, çocuklar da sokaklarda top oynadı.

Yorumlar