Çiftçinin yüzü gülecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan “Güneşin Gücü Projesi”, çiftçilerin elektrikten tasarruf etmesini sağlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Çiftçinin yüzü gülecek
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) arasında “Güneşin Gücü Projesi" protokolü imzalandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, TRAKYAKA 2016 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında imzalanan protokol, Tekirdağ'da güneş ışığından enerji elde edilmesiyle çiftçilerin elektrikten tasarruf etmesini amaçlıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Malkara'nın Çınaraltı Mahallesinde 2 bin 500 dekarlık kapalı basınçlı sulama sisteminin doğru kullanılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan proje ile çiftçiler elektrik parası ödemeden sulama yapabilecek.
Sulama yapılan araziden daha bol ve yılda birden fazla ürün alınabilecek.

Belediyelerce ilk defa uygulanacak proje maliyetinin yüzde 60’ı TRAKYAKA, yüzde 40’ı da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

5 ay sürecek proje ile 100 kilovat/saat gücünde güneş enerjisi sistemi kurularak, yıllık ortalama 142 bin kilovat/saat elektrik üretimi yapılacak.

Proje başarıya ulaştığında, yaygınlaştırılarak tarımda yeni bir dönem açılması için çalışmalar yapılacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın 5 vizyonundan biri olan Tarım ve Hayvancılığın önemini belirterek, şunları kaydetti:

"Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ için çok önemli bir girdi kaynağıdır. Verimli toprakları ile Trakya’da önemli bir yere sahiptir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticinin yanında olmaya ve destek olacak projeler üretmeye devam edeceğiz. İmzalanan Güneşin Gücü Projesi ile çiftçimiz daha da güçlenecek. Önümüzdeki dönem yeni projelerle çiftçimizin yüzü gülecek."

Yorumlar