CHP'nin müstehcen heykeline tepkiler büyüyor

İzmir'de CHP'li belediye tarafından metro istasyonuna dikilen müstehcen heykele tepkiler büyüyor. Vatandaşlar, heykelin üzerine bez atarak tepkilerini dile getirdi

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin müstehcen heykeline tepkiler büyüyor
İzmir’de, bir metro istasyonuna yerleştirilen yarı çıplak ahşap heykel tartışma konusu oldu. AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, yanında getirdiği bir bezle heykelin bir kısmını kapattı.

İzmir’de, yoğun kullanılan metro istasyonlarından İzmirspor durağına yerleştirilen yarı çıplak ahşap müzisyen heykeli tartışması devam ederken, AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, heykeli müstehcen olduğu gerekçesiyle kapattı.

Yanında getirdiği bir bezle heykelin bir kısmını kapatan, Emrullah Kavuz,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek, “Bu millet sana belediyecilik anlamında hizmet edesin diye oy verdi. Bu milletin ahlaki değerleriyle oynayasın diye değil. Bütün İzmir halkı şuan bu heykelden dolayı sizden nefret ediyor" dedi.

Yaşanan ilginç protesto eylemi sırasında metronun güvenlik görevlileri heykelin olduğu noktaya geldi.
Güvenlik görevlileri, Emrullah Kavuz ve beraberindekileri eylem nedeniyle uyardı.
Protesto, daha sonra olaysız bir şekilde sona ererken, görevliler heykele bağlanan bezi sökerek alanı boşalttı.

Konuyla ilgili İzmir Metro A.Ş. de bir açıklama yayımlayarak, 'Müzisyen' adlı çalışmanın mitolojik bir figür olduğunu belirtmişti.

Açıklamada, "Bu eser yıllardır her gün binlerce yolcu tarafından görülmüş ve herhangi bir rahatsızlığa neden olmamıştır" denilmişti.

Yorumlar