Cerattepe'deki maden faaliyetleri askıya alındı

Artvin'den Ankara'ya gelerek Başbakan Davutoğlu ile görüşen Cerattepe heyeti daha sonra ilgili bakanlarla görüşmeye başladı. Bu arada Cerattepe'deki faaliyetlerin yargı kararı çıkıncaya kadar askıya alındı

Google Haberlere Abone ol
Cerattepe'deki maden faaliyetleri askıya alındı

Son Haberler Logo

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda Cerattepe'deki maden faaliyetlerine karşı protesto gösterileri düzenleyen grubun temsilcileri bugün Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Görüşme devam ederken, Cerattepe'deki faaliyetlerin yeni bir yargı kararına kadar askıya alındığı öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Artvin'in Cerattepe bölgesinde yürütülmesi planlanan madencilik faaliyeti ve son günlerde meydana gelen olaylar nedeniyle kabul ettiği Artvin heyeti, daha sonra ilgili bakanlarla görüşmeye geçti.

Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edilen heyetin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüşmeleri sürüyor.

Başbakan Davutoğlu'nun, Artvin heyetiyle basına kapalı gerçekleştirdiği toplantı, 2 saat sürmüştü.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, herkesin kanunlara uymak zorunda olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Öncelikle Cerratepe'deki maden işletmesi, mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracak. Herkes hukuk devletinin gereği olarak mahkeme kararına saygı duyacak. Aynı şekilde izinsiz gösterilerden kaçınılarak şu ana kadar Artvin'de bu anlamda yapılan bazı istismarların da önüne geçilecek. Biz bu kadar açık ve şeffaf davranırken bu konunun istismar edilmesine asla izin vermeyiz."

Yorumlar