Cerattepe'de CHP'li vekile izin verilmedi

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal'ın beraberindeki heyetle maden sahasına girişine jandarma izin vermedi

Google Haberlere Abone ol
Cerattepe'de CHP'li vekile izin verilmedi

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın beraberindeki heyetle Cerattepe maden sahasına girmesine jandarma tarafından izin verilmedi.

Sarıbal beraberinde Trabzon, Artvin, Rize ve Ordu'dan gelen CHP'li yöneticilerle birlikte ilk olarak CHP Artvin İl Başkanlığını ziyaret etti. Sarıbal'ın da yer aldığı heyet, daha sonra Cerattepe maden sahası bölgesine hareket etti.

Maden sahası yolunda barikat kuran jandarma heyetin bölgeye geçişine izin vermedi.

Bunun üzerine burada basın açıklaması yapan Sarıbal, inceleme ve seyahat etme özgürlüğünün kısıtlandığını öne sürerek, "Bu ülke sadece Cerattepe meselesi üzerinden değil, bütünüyle çoklu şirketlerin ve onların yerli taşeronları tarafından teslim alınmaya çalışılmaktadır. Şu ana kadar ciddi anlamda ülkenin bütün maden kaynakları, enerji kaynakları, su kaynakları bütünüyle metalaşmıştır, paraya dönüştürülmüştür. Sıra Cerattepe'ye gelmiştir" dedi.

Cerattepe'ki meselede hukukun tanınmadığını savunan Sarıbal şöyle devam etti: Cerattepe'de çıkarılması istenen bakır, altın, çinko madeninin ne Artvin halkına ne de Türkiye Cumhuriyeti'ne hiçbir faydası olmayacaktır. Bu, sadece emperyalizmin savunucusu olan kapitalistleri, yani çoklu şirketleri zengin edip onların yerli işbirlikçileri olan, vatan haini olarak adlandırdığım bir grup zenginin parasına para katacaktır. Ne yazık ki onların sırtı ile bu ülkede iktidarı elinde bulunduranlar bir süre daha iktidarlarını sürdüreceklerdir.

Cerattepe konusunda Rize İdari Mahkemesine itirazın olduğunu ifade eden Sarıbal, bilirkişi ve mahkeme ücretlerinin yatırılmış olmasına rağmen mahkemenin bölgede keşif gerçekleştirmediğini iddia etti.

Heyet açıklamanın ardından bölgeden ayrıldı.

Yorumlar