Can Dündar'a silahlı saldırı girişimi

İstanbul Adliyesi'ndeki Can Dündar ve Emre Gül'ün yargılandığı davanını duruşmasında silahlı bir kişi üç dört el yere doğru ateş açtı. Saldırıda kimse yara almazken; saldırgan gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'a silahlı saldırı girişimi
İstanbul Adliyesi'ndeki Can Dündar ve Emre Gül'ün yargılandığı davanını duruşmasında silahlı bir kişi, adliye önünde bekleyen Dündar'a yönelik ancak yere doğru iki el ateş açtı. Açılan ateşte Can Dündar yara almazken, yanında bulunan bir muhabir ayağından hafif şekilde yaralandı. Saldırgan olay yerinde bulunan siviller tarafından daha sonra ise polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırganın kimliği hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor, ancak polistesi sorgusu devam ediyor. 

MİT TIR'ları davasında 'devletin gizli belgelerini temin etmek ve yayınlamak' suçlamasıyla yargılanan Can Dündar'ın 25 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın karar duruşması yapılıyordu. Mahkemenin karar için verdiği arada, adliye önünde bekleyen Can Dündar'a saldırı girişimi yapıldı. Ateş açan şahıs gözaltına alındı. Can Dündar'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor.



NTV MUHABİRİ YARALANDI

Silahlı saldırı girişiminde NTV muhabiri Yağız Şenkal bacağından hafif şekilde yaralandı. Şenkal olay getirilen ambulansla hastaneye kaldırılırken, durumunun iyi olduğu öğrenildi. 



CAN DÜNDAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Can Dündar, "İyiyim bende bir şey yok. Mahkeme ara vermişti. Çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Nedir bilmiyorum. Sadece silahını bana yönelttiğini gördüm. Saldırgan kimdir bilmiyorum." dedi. 



Yorumlar

avni kim bu o... dogurdugu kim oldugunda kim yaptırdıgında malüm bilemeyend e deşek güler güler bunlar sizin dosyanzı yazılacak mazarında derin kazıolacak a.............................oguları