Bursa'da 'paralel' operasyonu

'Paralel yaılanma'ya ait bir özel hastanede yapılan inceleme kapsamında bazı belgelere el konularak, bilgisayarlardaki dosyaların kopyası alındı

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da 'paralel' operasyonu

Bursa'da, paralel yapılanma iddialarına yönelik operasyon kapsamında özel bir hastanede inceleme yapıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ekipleri ve vergi müfettişleri, merkez Nilüfer ilçesi Fethiye Mahallesi'nde bulunan ve FETÖ/PDY'ye bağlı olduğu ileri sürülen Karçiçeği Özel Sağlık Hizmetleri İşletmeciliği ve Ticaret AŞ bünyesindeki özel hastaneye geldi.

Hastanenin gelirlerinin yurt dışında örgüte bağlı bazı kesimlere aktarıldığı ve işlemlerde usulsüz yapıldığı iddiasıyla inceleme başlatan ekipler, bazı belgelere el koydu. Ekipler, bilgisayarlardaki dosyaların kopyasını da aldı.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesinin, soruşturma tamamlanıncaya kadar bu hastane ile aynı şirkete ait merkez Osmangazi ilçesindeki başka bir özel hastanenin satışı ya da devrinin engellenmesi amacıyla tedbir kararı aldığı öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Karçiçeği Özel Sağlık Hizmetleri İşletmeciliği ve Ticaret AŞ'ye yönelik, "FETÖ/PDY terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, örgüte fon sağlamak, mal varlığı değerlerini aklamak, nitelikli dolandırıcılık" suçlarından soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında, 15 Ocak'ta Osmangazi'deki hastanede inceleme yapılmıştı. Hastanenin gelirlerinin yurt dışına aktarıldığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen incelemede bazı belgelere el konulmuş ve bilgisayarlardaki dosyaların kopyası alınmıştı.

Yorumlar