Bursa Valiliği: Patlama, canlı bomba saldırısı

Bursa Valiliği, tarihi cami önünde meydana gelen patlamanın canlı bomba olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Bursa Valiliği: Patlama, canlı bomba saldırısı
Bursa'da tarihi cami önünde meydana gelen patlamayla ilgili ilk resmi açıklama geldi. Açıklama Bursa Valiliği tarafından yapıldı. Valiliğin açıklamasında patlamanın canlı bomba kaynaklı olduğu belirtildi. 

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Tarihi Ulu Camii önünde meydana gelen patlama 25 yaşındaki kadın bir canlı bombanın kendini patlatması sonucu meyadana gelmiştir" denildi. 

Patlamayı gerçekleştiren kadının uyruğu, ismi, bağlantısı ve amacı henüz bilinmiyor. 

Tarihi Ulu Camii önünde saat 17.25'te meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre canlı bomba dışında ölen olmadı; ancak 7 kişi yaralandı. Yaralılardan 7'sinin de durumunun biraz ağır olduğu belirtiliyor. 

Patlamanın meydana geldiği alanda polis yoğun bir güvenlik önlemi almış durumda. Bölgede üç güvenlik koridoru oluşturuldu. Olay yerine gelen ambulanslar bu koridorlardan geçiyor. 

Patlamada yaralanan 7 kişi bölgedeki en yakın hastanelere kaldırılırken; tarihi caminin arkasındaki ana cadde ise hala trafiğe kapalı. 

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ambulanslarla 13 yaralarının hastanelere taşındığını belirterek, "13 hastamız arasında ağır diyebileceğimiz ciddi bir vaka yok çok şükür. Diğer bütün yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kulak çınlaması gibi ayaktan gelen vakalarla birlikte hastaneye müracaat sayısı şu anda son bilgi, yaklaşık 20 civarına ulaştığı şeklinde." dedi.

25 YAŞINDA CANLI BOMBA

Saldırgana ilişkin gerekli incelemelerin İçişleri Bakanlığınca yapıldığına işaret eden Müezzinoğlu, "Terörist 25 yaşlarında bayan, parçalanmış vaziyette. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapıyla ilgili İçişleri Bakanlığımız gerekli incelemeleri yapıyor." diye konuştu

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

Bu arada, Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, patlamanın ardından AK Parti Genel Merkezi'nde İçişleri Bakanı Ala ile bir araya geldi.
Davutoğlu, Bakan Ala'dan terör saldırısına ilişkin bilgi aldı. Bursa Valisi Karaloğlu ile de telefonda görüşen Başbakan Davutoğlu, Karaloğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorumlar