Bursa'da canlı bomba saldırısı: Bir ölü 13 yaralı

Bursa Ulu Camii önünde patlama 25 yaşlarında bir kadın tarafından canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda sadece canlı bomba öldürken, 13 kişi ise yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da canlı bomba saldırısı: Bir ölü 13 yaralı
Bursa Ulu Camii önünde ismi henüz açıklanmayan bir kadın tarafından canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda canlı bomba haricinde ölen olmazken, 13 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan yok.


Tarihi Ulu Camii'nin batı kapısında meydana gelen patlamayla ilgili ilk resmi açıklama Bursa Valiliği'nden geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada patlamanın 25 yaşlarında bir kadın tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada ilk etapta 7 kişinin yaralandığı belirtildi. Ancak daha sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamada hastanelerde 13 yaralının bulunduğu belirtildi. 

Patlama caminin batı kapsının önünde meydana geldi. Patlamadan hemen sonra bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. 



Patlama Bursa genelinde büyük bir paniğe neden oldu. 



Patlamanın meydana geldiği saatlerde cami önünde iki cenaze için namaz kılınıyordu. 



BÖLGEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Patlamanın meydana bölgenin etrafında yoğun güvenlik önlemi alan polis, çevrede park halinde bulunan bütün araçları uzaklaştırırken, şüpheli gördüğü bütün vatandaşları arıyor. 

İLK RESMİ AÇIKLAMA

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında patlama meydana geldiği, olayda, intihar bombacısı olduğu değerlendirilen bir kadının, üzerindeki düzenekle kendini patlattığı bildirildi.

DHA: IŞİD ÜZERİNDE DURULUYOR

Patlamadan sonra saldırıyı gerçekleştiren örgütle herhangi bir açıklama gelmedi; ancak Doğan Haber Ajansı tarafından geçilen bir haberde IŞİD üzerinde durulduğu belirtildi. 

 

Yorumlar