Bomba yüklü kamyonu köyde saklamak istemişler

Saldırının, bomba yüklü kamyonu mahallede saklamak isteyen PKK'lı teröristlere tepki gösteren vatandaşların, aracın köyden çıkması için yaptığı takip sırasında meydana geldiği iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
Bomba yüklü kamyonu köyde saklamak istemişler
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki patlamanın, bomba yüklü kamyonu mahallede saklamak isteyen PKK'lı teröristlere tepki gösteren vatandaşların, aracın köyden çıkması için yaptığı takip sırasında meydana geldiği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, dün gece Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü kamyon infilak etti. Kentin birçok ilçesinden de hissedilen patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 23 kişi yaralandı.
Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Hastane önündeki endişeli bekleyişini sürdüren bazı yaralıların yakınları gözyaşı döktü.

Patlamanın etkisiyle olay yerinde büyük bir çukur oluştu, bazı araçlar ile çevredeki çok sayıda ev hasar gördü. Bölgede AFAD ve UMKE ekiplerinin çalışması sürüyor.

Patlamayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma devam ediyor.

PATLAMANIN ETKİSİ ORTAYA ÇIKTI

Sarıkamış Mahallesi'ndeki patlamanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Patlama nedeniyle 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluştu, çok sayıda evin yanı sıra bazı araçlar da hasar gördü.

Araç parçaları, onlarca metre öteye saçıldı. Gece saatlerinden bu yana patlamanın meydana geldiği bölge ve çevresinde inceleme yapan jandarma ekipleri, çalışmalarını tamamladı.
Delilleri toplayan ekipler, bölgeden ayrıldı. Köyde hasar tespit çalışması ise sürüyor.

Vatandaşlar, patlamanın çevre köylerin yanı sıra kent merkezi ve bazı ilçelerden de hissedildiğini bildirdi.

BİNGÖL'DEN ÇALINMIŞ

Valilikten patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, merkez Sur ilçesi Dürümlü mezrasında dün gece 22.30 sıralarında şiddetli patlama meydana geldiği bildirildi.

"Terör örgütü mensuplarınca hazırlanan bomba yüklü damperli kamyonun, Tanışık Mahallesi'nden geçişi sırasında aracı kullanan ve terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahıslarla köylüler arasında yaşanan tartışma sonucu kamyonun köylüler tarafından takip edildiği, Dürümlü mezrası mevkisine gelen kamyondaki örgüt mensuplarının patlayıcı yüklü aracı infilak ettirdiği değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verilen açıklamada, patlamada kamyonu takip eden araçlardaki köylülerden 4'ünün hayatını kaybettiği, 23'ünün yaralandığı belirtildi.

Yaralıların kentteki hastanelerde tedavilerinin sürdüğü kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
"Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, patlayıcı yüklü kamyonun Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Döşekkaya köyü bölgesinde yol çalışması yapan firmaya ait olduğu ve 9 Mayıs'ta gasbedildiği tespit edilmiş, kayıp olduğu iddia edilen vatandaşlarla ilgili gerekli tahkikata başlanmıştır. Patlamayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılmıştır."

KÖYDE SAKLAMAK İSTEMİŞLER

Mahalledeki cami ile buğday ve mısır tarlaları da patlamada zarar gördü. Mahalle sakinleri, yaşadıkları korkuyu üzerlerinden atmaya çalışıyor.

Vatandaşlar, patlamanın şiddetini, "Deprem oldu sandık. Basınç sebebiyle birçok kişi yaralandı, çok sayıda ev ve araç hasar gördü." ifadeleriyle dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden İ.S, dün teröristlerin getirdikleri bomba yüklü aracı mahalleye saklamak istediğini, bir grup vatandaşın buna tepki gösterdiğini söyledi.

İ.S, bunun üzerine tartışma çıktığını, teröristlerin de vatandaşları tehdit ettiğini anlattı.

"BU ARACI KÖYÜMÜZDE İSTEMİYORUZ"

Patlamada yeğenini kaybeden M.D. ise 4 teröristin dün öğle saatlerinde bomba yüklü kamyonla mahalleye geldiğini belirtti.

"Akşam saatlerinde köydeki taziye evinde bulunan bir grup vatandaş, şüphe üzerine teröristleri durdurarak, 'Bu araçta ne var?' diye sordu. Daha sonra da 'Bu aracı köyümüzde istemiyoruz' diyerek teröristlere tepki gösterdiler." diyen M.D, şunları kaydetti:

"Bunun üzerine tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından örgüt mensuplarının köyden çıkması istendi. Tehditler savuran teröristler köyden çıkıyorlardı. Vatandaşlar da köy çıkışına kadar takip ettiler. Teröristler, Dürümlü mevkisinde kamyonu durdurarak araçtan indiler. Buradaki küçük tepeye çıktılar. Vatandaşların içinde olduğu araç, bombalı araca yaklaştığında da ateş açtılar. Vatandaşlar araçtan indikten sonra da bombayı patlattılar. Patlama çok şiddetliydi."

S.A. da patlama sırasında bölgede bulunan 15 kişiden dün geceden beri haber alınamadığını öne sürerek, söz konusu kişilerin bulunması için çalışma yapıldığını anlattı.

Yorumlar